Tallinna nädala regatil täna purjetada ei saanud

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juuso ja Henri Roihu regati avamisel lippu heiskamas
Juuso ja Henri Roihu regati avamisel lippu heiskamas Foto: Riina Ramst

Pirital, kus on käimas EJL Olümpiapurjetamise Eesti karikasarja finaaletapp Tallinna nädala regatt, oli täna väga tuuline ilm. Liiga karmid olud sundisid purjetajad kaldale jääma.

Kell 12 plaanis olnud päeva esimese sõidu hoiatussignaal lükati esmalt lihtsalt edasi, kuid kuna tuul hakkas rahunemise asemel veelgi tugevnema, tuli võistlejate ohutust silmas pidades teha otsus täna üldse merele mitte suunduda.

Laser Radialil võistleb Tallinna nädala regatil 20, Laser Standardil 9 ja Finnil 6 purjetajat. RS Feval on võistlustules 32, 29eril 8 ja F-18-l 19 paatkonda. Techno 293 U15-l võistleb 3, Techno 293 U17-l 4, RS:X 8.5 m2-l 5, Formulal 9 ja Formula Kitel 4 surfarit.

Tallinna nädala purjeregati näol on tegemist pikaajaliste ajalooliste traditsioonidega võistlusega. Regatt toimus mitmeid aastaid suure rahvusvahelise võistlusena juba Teise maailmasõja eelses Eesti Vabariigis. Nõukogude ajal oli suurimaks Tallinnas peetud iga-aastaseks regatiks Balti regatt. 1991. aastast alates on regatti peetud iga-aastaselt algul Tallinna 470 Regati nime all, hiljem alates 2005. aastast Tallinna nädala regatina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles