Hispaania kõrgliiga kokkuleppemängu juhtum jõuab kohtusse

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpall.
Jalgpall. Foto: Erik Prozes

Hispaanias jõuab lõpuks kohtusse jalgpalli kokkuleppemängu juhtum, millele eelneb veel 33 inimese ülekuulamine korruptsioonivastaste organite poolt.

Nimelt lasub kokkuleppemängukahtlus hooajal 2010/2011 toimunud Levante ja Zaragoza vahelisel kohtumisel, kus viimased 2:1 võiduga liigasse püsimajäämise kindlustasid, vahendab Soccernet.ee. Uurimine on jõudnud nii kaugele, et 33 inimest peavad tunnistusi andma ja olenevalt sellest, kas nad lükkavad süüdistused ümber, võtavad omaks või ütlevad, et ei olnud asjast teadlikud, koondatakse sarnaste kaasustega kahtlusalused kokku, et valemängurid üheskoos kohtu alla anda.

Alates 3. oktoobrist kuulatakse Valencia kohtus kõik mehed üle ja kui Ikechukwu Uche on viimasena 6. oktoobril oma tunnistuse andnud, esitatakse konkreetsed süüdistused, kirjutas Marca.

Süüdimõistmise korral ootab kokkuleppemängudes osalenuid kuue kuu kuni nelja aasta pikkune vangistus. Lisaks saavad nad jalgpallis tegutsemise keelu ja kui leitakse ka maksupettusi, võib sellegi eest lisakaristusi tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles