Võrkpallikoondise põhimehed mängivad piiri taga

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondise mängijad valikturniiril Ateenas.
Eesti koondise mängijad valikturniiril Ateenas. Foto: volley.ee

Viimati EM-valikturniiril Eesti võrkpallikoondise koosseisu kuulunud põhitegijatest mängib suurem osa väljaspool kodumaad. Siinkohal väike ülevaade, millistes liigades mehed algaval hooajal pallivad.

Itaalia kõrgliigas kuuluvad Altotevere meeskonna ridadesse Andri Aganits ja Renee Teppan. Oliver Venno ja Martti Juhkami kuuluvad algavast hooajast mõlemad Austria tippklubi, ka Meistrite liigat mängiva Innsbrucki Hypo Tiroli ridadesse. Selles on oma osa ka koondise uuel juhendajal Gheorghe Cretul ja tema headel kontaktidel. Venno sõnul oli just rahvusmeeskonna juhendaja see, kes Austria klubi soovitas. Cretu on Austrias nii mänginud klubi kui koondise tasemel ja seal ka treenerina töötanud.

Meistrite liigas teeb kaasa ka Prantsusmaal Pariisi Volleys palliv Ardo Kreek. Samas liigas jätkab ka Keith Pupart, kes kuulub teist hooaega Arago de Sete ridadesse.

Rahvusmeeskonna kauaaegne kapten Kert Toobal sõlmis aga lepingu Türgi liiga meeskonna Inegöliga, temal läheb Türgis juba neljas hooaeg. Võõrsil teenib leiba ka peatreener Cretu, kes palgati juhendama Poola kõrgliiga meeskonda Lubini Cuprumit. Cretu kõrval saab end välisklubis esmakordselt proovile panna ka koondise statistik Alar Rikberg, kelle juhendaja sinna tööle meelitas.

Koduses liigas mängivad Tartu Bigbankis Robert Täht ja Rait Rikberg, Andres Toobal esindab sel hooajal aga Tallinna Selverit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles