Kontaveit treenib nimeka austraallase juhendamisel

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Liis Treimann / Postimees

Tänavusel hooajal järjepidevalt tennise maailma edetabelis karjääri parimat kohta parandanud ja nüüd 150 parema sekka tõusnud Anett Kontaveidi uus juhendaja on austraallane Paul McNamee.

Novembris 60. sünnipäeva tähistav McNamee jõudis karjääri jooksul üksikmängus maailma edetabelis 24. kohale ja võitis kaks turniiri, suurem edu saatis teda aga paarismängus – ühtekokku pälvis McNamee esikoha 23 paarismänguturniiril, teiste seas võitis ta neli suure slämmi turniiri (1979. aasta Austraalia lahtised ja 1980. ning 1982. aasta Wimbledoni koos Peter McNamaraga ning 1983. aasta Austraalia lahtised Mark Edmondsoniga). 1981. aastal tõusis McNamee paarismängu maailma edetabelis esikohale, vahendab Kontaveidi kodulehekülg.

Kontaveit kohtus McNameega tänu tänavu paarismängus Prantsusmaa lahtistel triumfeerinud ja paarismängu maailma edetabelis 4. real paiknevale Taivani tennisistile Su-Wei Hsiehile, keda McNamee samuti treenib.

«Tegin Prantsusmaa lahtistel tema teise õpilasega trenni ja kuna me saime hästi läbi, hakkasimegi võimalusel koos harjutama. Lisaks trennitegemisele käis McNamee vahel ka minu mänge vaatamas ja tundis üldse huvi ning lõpuks küsis, kas ma oleks huvitatud koos töötamisest,» meenutas Kontaveit, kuidas kõik alguse sai. «Teadsin, et ta on päris hea treener ja tal on palju saavutusi olnud. Oli positiivne kuulda, et ta tunneb huvi.»

Tõsisemalt arutleti võimaliku koostöö üle Wimbledoni ajal. «Tükk aega veel rääkisime, mis on tema nägemus ja kuidas see toimima hakkab, sest ta elab täiesti teisel mandril,» selgitas praegu viirushaigusest taastuv Kontaveit. «Aga kõik sobis mulle ja eks ma nüüd pean arvestama sellega, et ma võib-olla ei saa nii palju aega Eestis veeta, aga loodan, et see on mu karjäärile kasulik.»

Austraallasest treener ei tähenda, et Kontaveit kolib Austraaliasse. «Seda kindlasti mitte! Mul on pere ja kõik siin. Teeme erinevates kohtades trenni, näiteks Türgis,» sõnas peagi Türki laagrisse sõitev Kontaveit. «Ta ei hakka minuga igal võistlusel kaasas käima, aga suurematel turniiridel küll.»

«Me pole konkreetselt rääkinud, et pean olema top 32 või midagi, aga tema usub sellesse, et minust võib hea mängija tulla ja see, mis ta on rääkinud, meeldis mulle,» lisas Kontaveit. «Oleme leidnud ühise keele, meil on ühine nägemus, aga mingit konkreetset kohta pole me paika pannud.»

McNamee jätkab ka Hsiehi treenimist. Taivani mängija lõpetab aastalõputurniiri järel eduka koostöö hiinlanna Shuai Pengiga, kuid Kontaveit sõnas, et temast Hsiehi uut paarilist ei saa. «Ütlen kohe ära, et mina see pole,» muheles ta. «Mina keskendun ikka rohkem üksikmängule!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles