Sander Vaher võitis maailma edetabelivõistluse

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult: Arturs Paulinsh, Sander Vaher ja Kristo Heinmann
Vasakult: Arturs Paulinsh, Sander Vaher ja Kristo Heinmann Foto: Mihkel Järveoja

Sel nädalavahetusel Haanjamaal Kuural toimunud maailma edetabalivõistlusel kogus stardijoonele 650 orienteerujat seitsmest riigist. Esimese päeva tavarajal jagati põhiklassides maailma edetabeli punkte.

Meeste põhiklassis haaras kohe stardist liidripositsiooni Sander Vaher, kes ei loovutanud seda hetkekski ning saavutas 14,1 km pikkusel rajal esikoha ajaga 1:24.41, edestades Läti koondislast Arturs Paulinshit kahe minuti ja kaheksa sekundiga ja Kristo Heinmanni 3.27ga.

Maailmameister Edgars Bertuks oli üle poole rajast teisel kohal, kuid väsis raja viimasel kolmandikul niivõrd, et lõpetas alles seitsmendana ajaga 1:35.02.

Naiste põhiklassis Eesti koondise liikmetele tugevaid välismaiseid konkurente ei olnud ning pjedestaalile jõudsid Annika Rihma, alles juuniorieas Laura Joonas ja Evely Kaasiku.

Teisel päeval joosti lühirada, kus selle distantsi eksmaailmameister Bertuks näitas hoopis paremat minekut ja võitis enam kui kaheminutilise eduga lähima konkurendi ees. Naistest oli kiireim Evely Kaasiku. Kahe päeva kokkuvõttes jäid esikolmikud muutusteta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles