Kalju muutis tiitliheitluse veelgi pingelisemaks

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hidetoshi Wakui on saatnud tänavuse hooaja Eesti liiga publikurekordit tähistanud 2610 inimese silme all palli väravasse.
Hidetoshi Wakui on saatnud tänavuse hooaja Eesti liiga publikurekordit tähistanud 2610 inimese silme all palli väravasse. Foto: Martin Ilustrumm

Kuus vooru enne Eesti jalgpallimeistrivõistluste lõppu mahtus esikolmik nelja punkti sisse, nüüd on hooaja lõpuni jäänud kõikidel meeskondadel pidada veel viis matši ja kolm paremat on kolme silma sees. Liidriks on kerkinud mullu meistritiitli võitnud FC Levadia, teiseks langes viimati 2011 meistriks kroonitud FC Flora ja kolmas on 2012. aastal oma esimese tiitli võitnud Nõmme Kalju.

Tabeliseisu muutis pingelisemaks laupäevane Flora ja Kalju duell, mis lõppes Nõmme meeskonna 2:0 võiduga. Viigisadamasse liikunud kohtumise otsustavad hetked leidsid aset viimastel minutitel, kui esmalt tegi Roman Sobtšenko trahvikastis küllaltki rumala vea Ken Kallaste vastu, millele järgnes Hidetoshi Wakui täpne penalti 86. minutil. Kolm minutit hiljem lükkas Tarmo Neemelo palli veel ka tühja väravasse.  

«Lahing jätkub. Väga tähtis võit, et medaliheitluses püsida. Oleme vahepeal punktidega maha jäänud. Tegime korraliku mängu ning suutsime need ülitähtsad kolm punkti ära võtta,» tõdes Kalju juhendaja Igor Prins pärast kohtumist. «Õnneks lõpuks võtsid kutid end kokku ja tegid ära.»

«Tegime rumala olukorra kastis ja läksime liiga innukalt pressingusse. Jooksime mängijale otsa sealtpoolt, kus polnud vaja pressida. See moment rikkus meie mängu ära,» meenutas Flora juhendaja Norbert Hurt kahetsusega mängus otsustavaks saanud momenti.

Turniiritabelis on Levadial nüüd 72, Floral 70 ja Kaljul 69 punkti. Seega oleks Kalju isegi viigi korral teinud oma seisu küllaltki keeruliseks ja kaotuse puhul oleks seis olnud juba üsna lootusetu. «Oleksime siis kuue punktiga Levadiast maas olnud. Nüüd oleme aga taas tagasi (tiitli)võitluses,» oli Prins pärast võitu lootusrikas.

Eesti liigas pinge aga aina tõuseb, kuna tabeli liider Levadia kohtub nüüd järgmises voorus Kaljuga ja seejärel ootab levadialasi ees lahing Floraga. Seega on florakatel ja kaljukatel kõik veel enda kätes ja kellegi teise ebaõnne peale nad lootma ei pea.  

«Teame, et mingid mängud põhikonkurentide vastu on vaja võita. Seekord Nõmmet ei õnnestunud alistada ning siis tuleb võtta ette järgmine meeskond. Ega teiste edule ja ebaedule loota ei saa. Peame ise igast mängust võimalikult palju punkte võtma,» lisas Hurt tabeliseisu kohta.

Flora ja Kalju kohtumisel püstitati ka tänavuse hooaja publikurekord Eesti meistrivõistlustel, kui florakate kodumängu oli Lilleküla staadionile vaatama tulnud 2610 inimest.

Olulise võidu sai ka esikolmiku lähim jälitaja Sillamäe Kalev, kes alistas võõrsil 1:0 Narva Transi. Kolm punkti tuli Kalevi kontosse paljuski tänu Transi väravavahi Nikita Tokaitšuki jämedale eksimusele, kes üritas püüda Andrei Sidorenkovi pehmet tsenderdust, kuid lasi selle hoopis läbi käte väravasse.

«Raske mäng, aga saime kolm punkti. See on kõige tähtsam. Võimalusi oli ja kuskilt pidi värav tulema. Mängisime hästi, kuid me ei realiseerinud oma võimalusi,» võttis matši ainsa värava löönud Sidorenkov mängu kokku.

Hooaja lõpuni jääb nüüd veel viis vooru ning enne koondisemängude pausi on kavas üks voor. Tiitliheitluse seisukohast on kindlasti olulisim laupäevane Levadia–Kalju duell. Teisel kohal olev Flora sõidab reedel külla viiendal positsioonil olevale FC Infonetile ning esikolmiku kannul püsiv Sillamäe võõrustab laupäeval Jõhvi Lokomotivi.

Eesti liiga

31. voor: FC Flora – Nõmme Kalju 0:2 (86. pen. Wakui, 89. Neemelo), Narva Trans – Sillamäe Kalev 0:1 (86. Sidorenkov), Tallinna Kalev – Jõhvi Lokomotiv 0:5 (24., 63. Nikulin, 34. Jõgi, 54. Zahharenkov, 78. ov. Stüf), Paide linnameeskond – FC Infonet 0:1 (36. Kouadio).

Tabeliseis: 1. FC Levadia 72 punkti, 2. FC Flora 70, 3. Nõmme Kalju 69, 4. Sillamäe Kalev 64, 5. FC Infonet 54, 6. Paide linnameeskond 28, 7. Narva Trans 27, 8. Tartu Tammeka 22, 9. Jõhvi Lokomotiv, 10. Tallinna Kalev 12.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles