Leegionäridega täppi pannud TTÜ võitis esimese karika

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Maciel.
Daniel Maciel. Foto: TTÜ Facebook

VÕRKPALL. Sel nädalavahetusel selgitati Lätis Schenkeri liiga superkarika võitja, Eesti klubidest osalesid valitsev meister Tartu Bigbank ja karikavõitja TTÜ. Eesti klubid olid vastamisi poolfinaalis, kus 0:2 kaotusseisust suutis TTÜ 3:2 (25:27, 19:25, 25:15, 25:18, 15:10) võidu võtta. Finaalis oli eelmise hooaja Eesti karikavõitja TTÜ vastaseks Läti karikavõitja Jelgava Biolars. Tallinna klubi sai 3:1 (25:22, 29:27, 19:25, 25:23) võidu.

«Oli selline hooajaeelne turniir. Finaalis oli väljakul kaks väsinud meeskonda,» sõnas TTÜ peatreener Janis Sirelpuu. «Finaalis oli vastuvõtt kahes geimis hea, siis tekkisid raskused. Muutsime juba mängus Tartu vastu vastuvõttu kolme mehe pealt kahele ja Tartu seda lahti ei hammustanudki. Lätlaste vastu olid meestel jalad raskemad ja siis tuli tagasi vahetada,» rääkis Sirelpuu.

TTÜ-l hea koosseis

Sirelpuu on leidnud hea koosseisu, leegionärid on hästi sisse sulandunud. Soome lahkunud Mart Tiisaare asemele toodud brasiillasest diagonaalründaja Daniel de Souza Maciel on võimsa servi ja võimsa rünnakuga. Valgevenelane Kirill Krasnevski eksib vähe ja on stabiilne.

«Seni võib küll leegionäridega rahule jääda, ei saa kurta,» kommenteeris juhendaja. «Usun, et nad lähevad veel paremaks.» Finaalis tõi brasiil­lane 30 ja valgevenelane 13 punkti.

Oluline on TTÜ jaoks see, et eelmisel hooajal selga vigastanud ja seejärel kaks korda operatsioonil käinud sidemängija Kusti Nõlvak on tagasi. «Sellest hädast on ta lahti saanud, et valu enam seljast jalga ei kiirga, kuid eks see jääb talle nõrgaks kohaks ka edaspidi. Ent ta hoolitseb selle eest väga korralikult, et selg vastu peaks. Mängimist hetkel ei sega ja tema tagasituleku üle on hea meel,» ütles Sirelpuu.

Eesti klubide poolfinaalis olid tartlased hädas vigastuste ja sidemängijate esitusega. Kaasa ei teinud Denis Sintov ja eelmisel hooajal saadud vigastuse tõttu pikalt eemal olnud Argo Meresaar oli platsil kahes geimis.

Tartu hädas vigastustega

«Argole tegi valu teine põlv, mitte lõigatud põlv. Pärast pikka vigastuspausi on vahel nii, et teine kehapool saab suurema koormuse ja annab tunda,» rääkis peatreener Andrei Ojamets.

«Aga Taavi Nõmmistu sai tema asendamisega päris hästi hakkama,» hindas juhendaja. Sintov hakkab tema sõnul täisjõuga treenima sel nädalal, et nädalavahetusel algavateks liigamängudeks platsil olla.

«TTÜ sidemängija Kusti Nõlvak mängis meie sided üle, jäime ses vallas nõrgaks,» viitas juhendaja väheste kogemustega 21-aastase bulgaarlase Georgi Topalovi ja 17-aastase Robert Viiberi esitusele.

«TTÜ rabas ka kaitses kõvasti ja nende leegionärid olid tasemel. Eriti hea mulje jättis mulle valgevenelane. Samas pronksimängus toimisid ka meil asjad paremini, nutma ei pea. Meie nurgamehed pole veel oma parimas hoos. Seniseid kontrollmänge ja meeskondade koosseise vaadates tuleb väga tihe ja tige hooaeg,» usub Ojamets.

Pronksilahingus alistas Tartu Läti valitseva meistri RTU/Robežsardze 3:0 (26:24, 25:19, 25:23:).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles