Pahapill: peaks rahul olema, aga ei saa

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Pahapill (vasakul) ja Andres Raja.
Mikk Pahapill (vasakul) ja Andres Raja. Foto: Mihkel Maripuu

Kergejõustiku EMil Bacelonas kümnevõistluses isikliku rekordi 2898 punkti kogunud, ent esimesena medalita jäänud Mikk Pahapill valdasid pärast võistlust kahetised tunded.

«Peaks nagu rahul olema, aga ei saa – medal oli nii lähedal,» õhkas Pahapill. «Medali võimalus oli väga hea. Vorm oli hea ja võistlus oli hea, kuid kahel alal andsin liiga palju ära – kettaheites ja odaviskes. Sinna need punktid jäid.»

Kuigi üks tiitlivõistlus just lõppes, vaatas Pahapill juba tulevikku. «Sportlase jaoks on kõige tähtsamad olümpiamängud ning iga medal ja isiklik rekord näitab, kas oled selle jaoks küps või mitte,» mõtiskles ta. «Mõistagi on medal mu kõige suurem soov.»

Võistluse ajal erinevate hädadega maadelnud, ent vaatamata sellele mõnel alal häid sooritusi pakkunud Andres Raja lõpetas võistluse isikliku rekordiga 1500 m jooksus 4.37,13. «Võistlusega kogunenud pettumus oli nii suur, et mõtlesin – pean jooksus kõvasti panema. 8000 punkti ületamine oli nii suur stiimul, ent seekord ei suutnud ma kellasepa tööd teha,» sõnas 7991 punkti kogunud mees.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles