NBA klubi käis surmamõistetud vangidega korvpalli mängimas

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangla.
Vangla. Foto: SCANPIX

Ookeanitaguse korvpalliliiga NBA klubi Golden State Warriors käis korvpalli mängimas vangidega.

Warriorsi 19 mängumeest ja treenerit tegid külaskäigu Californias asuvasse San Quentini vanglasse. See on klubile juba kolmas kord vangidega korvpalli mängida, sama on tehtud ka kahel eelmisel aastal.

San Quentinis on 3873 kinnipeetut, sealhulgas 732 surmamõistetud meest. See on ühtlasi osariigi ainus vangla, kus surmanuhtluse saanud mehi hoitakse.

NBA klubi ja kinnipeetavate vahelist mängust võtsid osa Warriorsi treenerid ja klubi mänedžment. Seda oli platsi ääres vaatamas 400 meest, neist suurem osa kannab eluaegset vangistust. «See oli ilmselt mu kõige veidram korvpallimäng,» sõnas peatreener Steve Kerr nba.comi vahendusel. Abitreener Alvin Gentry lisas, et tema pere oli ettevõtmise pärast mures: «Mu õed palusid ettevaatlik olla, nad olid mures. Sellel kohal pole just hea maine.»

Vangid said Warriorsi mängijatele ja treeneritele ka küsimusi esitada. Pks kinnipeetav, Rahsaan Thomas küsis: «Mis pani teid nendest ustest sisse astuma? Minu puhul tuli kasutada relvi.» Mingit jama vangid külaliste sealoleku ajal ei korraldanud. «Olime nende siiatulekust nii hämmingus ja vahtisime suud ammuli, et ei tulnud pähegi mingit jama korraldada. Kui midagi oleks juhtunud, oleksime meie kannatajad, sest edaspidi sellist üritust ei tuleks,» kommenteeris San Quentinis karistust kandev Juan Haines.

Kohtumise võitsid vangid seisuga 92:86.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles