Eestlased välismaal: Klavan ja Augsburg on heas hoos

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan.
Ragnar Klavan. Foto: SCANPIX

Läinud nädalal käisid Euroopa väljakutel mitmed Eesti jalgpallikoondislased. Hea mänguga paistis silma koondise kapten Ragnar Klavan.

Eurosport 2 vahendusel said eile mitmed jalgpallifännid kaasa elada Klavani koduklubi Augsburgi 1:0 võidule Berliini Hertha üle. Augsburg on nüüd võitnud oma viimasest neljast kohtumisest kolm ning on üheksa punktiga Saksamaa kõrgliiga tabelis kaheksandal positsioonil.

Sergei Zenjovi koduklubi Blackpool on Inglismaa esiliigas jätkuvalt võiduta. Viimati sisenes Zenjov mängu kohtumise 87. minutil ning Norwich Cityle jäädi alla tulemusega 1:3. Seni teenitud kaks punkti annavad neile liigatabelis viimase koha.

Henrik Ojamaa ja Motherwell kaotasid läinud nädalal kahel korral samale vastasele. Esmalt olid 'Well ja Hamilton vastamisi kolmapäeval liigakarikas, kus Motherwell jäi konkurendile alla penaltiseerias. Eesti koondise ründaja oli oma meeskonna eest penaltiseerias täpne. Laupäeval kohtusid kaks meeskonda Šotimaa kõrgliigas, kus 'Well sai kodus kirja 0:4 kaotuse. Ojamaa tegi kaasa kogu kohtumise. Kaheksa mänguga on Motherwell teeninud seitse punkti, millega ollakse 12 meeskonna konkurentsis kümnendad.

Ostrava Banik võitis lisaminutite väravast Bohemiansi ning Joel Lindpere kuulus meeskonna põhikoosseisu. Banik hoiab Tšehhi kõrgliigas 16 meeskonna seas kaheksandat kohta.

Taijo Teniste ja Sogndal võitsid Norra kõrgliigas 4:1 Haugesundi. Võit oli Sogndali jaoks ülivajalik, sest sellega tõusti Haugesundiga võrdselt 24 punkti peale. Haugesundi käes on liigas 13. positsioon ning Sogndal on üleminekumänge tähendaval 14. kohal. Liiga 15. meeskonnal, Bergeni Brannil, on Sogndalist ja Haugesundist kogutud vaid punkt vähem. Pavel Londaku koduklubi Bodø/Glimt on 12. positsioonil 28 punktiga. Viimati kaotas Bodø/Glimt võõrsil 1:2 Moldele, Londak teenis kohtumise 76. minutil punase kaardi.

Marko Meerits ja FC Emmen viigistasid Hollandi esiliigas 2:2 Amsterdami Ajaxi duubelmeeskonnaga. Kaheväravalisest kaotusseisust välja tulnud Emmen on liigatabelis 20 meeskonna seas kümnendal kohal. Läinud nädalal edenes Emmen ka Hollandi karikavõistlustel kolmandasse ringi, kui alistati 4:1 Maassluisi Excelsior.

Rimo Hunt sai kirja 90 minutit ja Kõzõlorda Kaisar mängis 1:1 viiki FK Astanaga. Kaisar on viimasest kolmest kohtumisest kogunud kaks punkti ning asub Kasahstani kõrgliiga meistrite ringis neljandal kohal.

Soomes kindlustas liigavõidu Helsingin Jalkapalloklubi (HJK) ning võistlustules olid samuti kõrgeid kohti sihtivad eestlaste koduklubid. Kuuendale kohale langenud Kuopion Palluseura (KuPS) käis läinud nädalal väljakul kahel korral, kuid suutis teenida juurde vaid ühe punkti, kui esmaspäeval viigistati 1:1 Lahtiga. Eile kaotas KuPS võõrsil 1:3 Mariehamnile. Ats Purje kuulus KuPSi põhikoosseisu mõlemas kohtumises. Teisel tabelireal olev Seinäjoen Jalkapallokerho (SJK) sai võõrsilt kätte viigipunkti Espoo Honka vastu. Kohtumise mõlemad väravad löödi kohtumise lõpus – 86. minutil läks Honka juhtima, kohtumise viimasel minutil suutis SJK viigistada. Mihkel Aksalu tegi kaasa 90 minutit, Gert Kams sekkus mängu vahetusest kohtumise 88. minutil.

Aue FC Erzebirge teenis Saksamaa tugevuselt teises liigas läinud nädalal neli punkti. Teisipäeval viigistati võõrsil 1:1 Inglostadtiga ning reedel oldi kodus 1:0 paremad Aalenist. Henri Anier sekkus esimeses mängus väljakule kohtumise 90. minutil ning teises mängus talle mänguaega ei jagunud. Hannes Anier kummaski mängus võistkonna koosseisu ei kuulunud. Aue tõusis eduka nädalaga liigatabelis 15. kohale.

Mänguaega ei saanud ka vigastusest taastuv Igor Morozov, kelle koduklubi Debrecen lõpetas Ungari meistrivõistlustel mängu üheksakesi ning kaotas Paksile 1:2. Üheksa vooru järel on Debrecen üheksa punktiga kümnendal kohal. Samuti jälgis oma koduklubi mängu pingilt Kaimar Saag. Assyriska FF tegi Rootsi esiliigas väravateta viigi Varbergi meeskonnaga ning on liigatabelis eelviimasel kohal.

Poola kõrgliigaklubi Gliwice Piast sai üle pika aja kirja kaotuse, kui 0:1 jäädi alla Kielce Korona. Piasti nimekirja kuuluv Konstantin Vassiljev vigastuse tõttu uut leivaisa jätkuvalt aidata ei saanud. Piast hoiab Poola meistrivõistlustel 16 meeskonna seas 11. kohta. Koondise esikinnas Sergei Pareiko siiani Nižni Novgorodi Volga koosseisu ei kuulu. Volga on Venemaa esiliigas 14. positsioonil.

Soome naiste kõrgliigas said võidud kirja Pille Raadiku koduklubi Aland United ning Signy Aarna ja Kuopion Pallokissat. Aland United oli 3:2 parem Honkast ja Pallokissat 1:0 Merilappi Unitedist. Raadik tegi kaasa terve kohtumise, Aarna sekkus mängu vahetusest. Nii Aland United kui Pallokissat mängivad Soome meistrivõistlustel meistrite ringis, kus Raadiku koduklubil on kahest mängust kirjas maksimaalsed kuus punkti ning Aarna naiskonnal kolm punkti.

Inna Zlidnis aitas võidule Ferencvarose naiskonna, kes alistas Ujpesti 9:0. Nelja vooru järel on Ferencvaros üheksa punktiga Ungari kõrgliigas teisel kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles