Donetski Šahtar teeb täna jalgpalli Meistrite liigas ajalugu

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donetski Šahtari mängijad Lviv Arenal.
Donetski Šahtari mängijad Lviv Arenal. Foto: SCANPIX

Vaatamata Ida-Ukrainas aset leidvale konfliktile on jalgpalli Meistrite liiga põhihooajal ka tänavu võistlustules Donetski Šahtar. Kui hooaja avavoors oli neil kavas võõrsil toimunud kohtumine, siis täna peetakse selle hooaja esimene kodumäng.

Kuna Donetskis mängimine ei tule kõne alla, siis peab Šahtar oma Meistrite liiga kohtumised hoopis Lvivis, kus vastaseid võõrustatakse 2012. aasta EMiks valminud Lviv Arenal. Seejuures on korraldajate sõnul oodata ligi 35 000 pealtvaatajat mahutavale areenile täna täismaja publikut, vahendab BBC Sport.

Tänane Šahtari ja FC Porto vaheline vastasseis on samas ajalooline ka Ukraina jalgpalli jaoks, kuna seni ei ole riigi lääneosas kunagi peetud ühtegi Meistrite liiga alagrupiturniiri kohtumist.

Igapäevaselt treenib Donetski meeskond praegu aga Kiievis ja ka liigamänge peetakse Ukraina pealinnas, kus nende kasutuses on 1678 inimest mahutav Bannikovi staadion. Keskmiselt käib nende liigakohtumisi sel hooajal aga vaatamas umbes 1000 inimest.

«Loomulikult on praegune olukord meie jaoks raske, kuna me ei saa oma mänge pidada tavapärasel kodustaadionil. Samas on meil hea meel, et saame FC Portot ja teisi Meistrite liigas mängivaid meeskondi võõrustada Lvivis. Tean et piletid on praeguseks kõik müüdud ja see näitab, et Donetski jalgpalliklubi esindab tervet riiki. Olen kindel, et saame fännidelt samasuguse toetuse nagu oleme saanud Donbass Arenal. Siinsed fännid on väga kirglikud,» rääkis Šahtari peatreener Mircea Lucescu uefa.com’ile.

Ukraina ühe rikkama inimese Rinat Ahmetovi omanduses olev Šahtar pidas varasemalt oma kodumänge 52 000 inimest mahutaval Donbass Arenal, kus peeti samuti ka 2012. aasta EM-finaalturniiri kohtumisi.

Tänavuse hooaja avavoorus viigistas Šahtar H-alagrupi matšis võõrsil 0:0 Bilbao Athleticuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles