ManU uus plaan ärritab UEFA-t

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manchester Unitedi mängijad.
Manchester Unitedi mängijad. Foto: SCANPIX

Manchester Unitedi jalgpalliklubi ei pääsenud käimasolevaks hooajaks teatavasti eurosarja ning lisaks langeti juba konkurentsist ka liigakarikas. Klubi sooviks aga mängude arvu tõsta ning seetõttu tahetakse pidada sõprusmänge, mis viiksid neid ka Euroopast välja. Taoline plaan ei meeldi aga Euroopa Jalgpalli Liidule UEFA.

Kuna ManU ei mängi sel hooajal Meistrite liigas, siis jääb nende tänavuse hooaja tulu võrreldes mullusega umbes 10 protsenti väiksemaks. Seda rahalist auku soovitakse aga täita nädala sees peetavate sõprusmängudega.

ManU tegevjuht Richard Arnold teatas eile The Independentile, et nad teevad selles suunas tööd, et pidada nädala sees sõpruskohtumisi. UEFA ei vaata aga sellistele mängudele hea pilguga, kuna nende soovi kohaselt ei tohi eurosarjamängudega samal ajal toimuda muid kohtumisi.

Nii oli UEFA-l hiljuti vägikaikavedu ka inglastega, kes soovisid tugevuselt kolmanda ja neljanda liiga matše pidada ka päevadel, kui on kavas suurklubide euromängud. Lõpuks sai olukord lahenduse eelmisel aastal, kui Inglismaa Jalgpalli Liit maksis UEFA-le 1,4 miljonit eurot, et nad võiksid mänge pidada soovitud aegadel.

ManU juhtkonna sellisele plaanile võib aga vee peale tõmmata ka võistkonna peatreener Louis van Gaal, kes ei ole väidetavalt huvitatud teisel pool ookeani sõpruskohtumiste pidamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles