David Coulthard: vormel-1 sarja masinad tuleb kiiremaks teha

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Coulthard.
David Coulthard. Foto: SCANPIX

Noore sõitja Max Verstappeni vormel-1 sarjaga liitumise järel on paljud vormeliasjatundjad avaldanud arvamust, et sari on muutunud sõitjatele liiga lihtsaks, kuna juba väga noored sõitjad on võimelised F1 masina rooli istuma. Endise Briti sõitja David Coulthardi arvates saaks sarja muuta keerulisemaks, kui autod teha kiiremaks.

Rahvusvaheline Autoliit (FIA) lubab õigepea vormelirooli istuda 17-aastasel Max Verstappenil ja see on vormelimaailmas põhjustanud suure pahameelelaine. Mitmed nimekad F1 sarja kajastavad ajakirjanikud väitsid hiljuti, et FIA proovib olukorda parandada reeglite ülevaatamise ja sarja raskemaks muutmise abil.

Aastatel 1994-2008 vormelisarjas kihutanud David Coulthardi arvates on aga vastus tekkinud probleemile lihtne: autod tuleb teha kiiremaks. «Minu arvates on nii, et kui tahetakse muuta autod raskestijuhitavamaks, tuleb nad teha kiiremaks. On irooniline, et proovitakse sõitjate elu muuta raskemaks, kuigi autod on tegelikult aeglasemad kui nad olid 2004. aastal,» väitis Coulthard.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles