Berliini rulluisumaratoni peakorraldaja hindab Tartu rulluisumaratoni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexander Uphues
Alexander Uphues Foto: http://www.experts-in-speed.de


Augusti algul toimuvale 4. Tartu Rulluisumaratonile tuleb  nõustajaks Berlin-Marathoni kogemustega peakorraldaja Alexander Uphues.

Berliini rulluisumaraton on maailma suurim taoline võistlus, mis toimub sel aastal 37. korda ja toob kokku tuhandeid uisutajaid.


SEB 4. Tartu Rulluisumaratoni võistluste direktor Kunnar Karu sõnab, et Uphuesi külastuse eesmärgiks on Tartu spordivõistluse maailmatasemele viimine.

«Hinnatakse üldist korralduse ja sündmuse läbiviimise kvaliteeti ning vastavust rahvusvahelistele nõuetele, andes ühtlasi nõu, mida ja kuidas parandada saab. Meie sooviks on teha Tartu Rulluisumaratoni WIX (World Inline Cup 2011 maratoni) Class 1 tasemel. Class 1 näol on tegemist rahvusvahelise maratoniga, mille idee on sarnane murdmaasuusatajate sarja Worldloppetiga ning toob rajale korraga nii profid kui harrastajad üle kogu maailma,» räägib Karu.

Karu sõnul oleks positiivne hinnang märgiks, et Klubi Tartu Maraton organiseerib regiooni suurimaid ja kõige kõrgema korraldusliku kvaliteediga üritusi, mis toovad sportimisest rõõmu tundma nii rahvusvahelise kaliibriga sporditähed kui harrastajad.
Välisvõistlejate arv on kasvanud aasta aastalt igal spordisündmusel, kujundades ühtlasi maailmas Eesti kui väärt turismimaa mainet.

Alexander Uphues’il puudub senini isiklik kogemus Klubi Tartu Maratoni spordisündmustega.
«Olen kuulnud erinevate Ida-Euroopa sportlaste käest Klubi Tartu Maratoni poolt korraldatavatest spordivõistlustest, seetõttu olen põnevil, mis mind Tartus ees ootab,» sõnab Uphues. Berliini rulluisumaratoni peakorraldaja seab ise samuti Tartu Rulluisumaratonil uisud alla, kuid lisaks sellele soovib end kindlasti proovile panna ka suusatades Tartu Maratonil.

SEB 4. Tartu Rulluisumaraton toimub 8. augustil ja pakub osalejatele läbimiseks kahte distantsi, 36km ja 15km.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles