Kolme inimese surmaga lõppenud õnnetus tekitab palju küsimusi

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haaksbergenis toimunud õnnetus nõudis kolme inimese elu
Haaksbergenis toimunud õnnetus nõudis kolme inimese elu Foto: SCANPIX

Pühapäeval Hollandis toimunud monstrumautoõnnetuses suri kolm inimest, kuid tänase päevani pole suudetud jõuda selguseni, mis kohutava tragöödiani viis. Masinat juhtinud 50-aastane Mario on kinni peetud ning täna pöördus ta esmakordselt ka avalikkuse poole.

Haaksbergeni linna keskväljakul toimunud monstrumautode etteastet kogunes vaatama sadu inimesi. Mario juhitud hiiglaslik 1500 hobujõuline masin kihutas uhkelt üle talle teele ette seatud autode, kuid pärast plaanipärast etteastet masin enam ei seisma ei jäänud. Mario juhtis monstrumauto publikusse ning õnnetuse tagajärjel suri kolm inimest, kellest kaks olid lapsed. Vigastatuid oli vähemalt 40 ning paljud neist on tänase päevani haiglaravil.

«Mitte keegi ei tahtnud, et midagi sellist juhtuks,» kirjutas 50-aastane autojuht avalikus pöördumises. Mehe advokaadi sõnul on tema klient täielikus šokis. Kogu Mario perekond palus juhtune eest vabandust ning on oma mõtetes hukkunute lähedaste juures.

Hetkel ei ole teada, kas õnnetuse põhjustas piloodi terviserike või vedas saatuslikul hetkel alt masina tehnika. Tänase päevani pole välistatud ka versioon, et tegemist oli tahtliku teoga. Autojuht ise viibib hetkel vahi all ning tema edasine saatus peaks selguma lähiajal.

Kõvasti kriitikat on Hollandis saanud ka võistluste korraldajad, kes jätsid massiivsete masinate kihutamiseks väga vähe ruumi ning publik oli autodele liiga lähedal. «Isegi kui me oleks rahva 100 m võrra kaugemale paigutanud, siis ei oleks sellest abi olnud. Korraldajad proovivad alati kõik asjad läbi mõelda, kuid mingid riskid jäävad. Mida sa teed, kui auto lihtsalt ei peatu?» ütles võistluse korraldaja kohalikule meediale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles