Triatloni Balti karikasarjas olid edukaimad naaberriikide triatleedid

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triatlon
Triatlon Foto: Kalev Saar

Ühes septembrikuu möödumisega jõudis triatlonispordis lõpule ka tänavune Baltic Cup võistlussari, kus karikavõitja austava nimetuse pälvisid lätlane Andreijs Dmitrijevs ja valgevenelanna Krystina Rulkevich.  

Eestis, Lätis, Leedus ja Valgevenes juba mitmendat aastat järjest toimuv Balti karikasari koosnes tänavu kokku kaheksast triatloni- ja duatlonietapist, mille hulgas olid ka kõrgetasemelised ETU sprindietapid Tartus ja Riias. Sarja peakorraldaja Enn Kübara sõnul on rahuloluks kindlasti põhjust, kuna sarja peamine eesmärk – võimalus võistelda teiste riikide sportlastega uutes ja erinevates kohtades – sai edukalt täidetud.

«Eks see sarja korraldamine kohati päris raske ole,» tunnistab Kübar keerutamata. «Peab ju üheaegselt arvesse võtma iga riigi niigi tihedaid võistluskalendreid, nende meistrivõistlusi ja karikasarju, samuti ka rahvusvahelisel areenil toimuvaid heitlusi. Kuid vaatamata kõigele arvan, et sari on tulevikku silmas pidades tõusuteel. Vaja on vaid parandada organisatsioonilist poolt,» leiab Kübar.

Kui veel kevade alguses kerkisid tumedad pilved Valgevene osaluse kohta sarjas, siis hooaja edasine kulg tõestas Kübara sõnu vastupidist. «Valgevene panus meie ühisesse auhinnafondi oli näiteks teistega võrdne ning ka nende sportlased võtsid etappidest eeskujulikult osa, saavutades kogu sarja vältel väga häid tulemusi,» kinnitab Kübar.

Et valgevenelased olid sportlikult kõval tasemel, tõestab eriti ilmekalt just Krystina Rulkevich, kes kahe etapivõidu toel saavutas tänavuses Balti karikasarjas naiste üldarvestuses esikoha. Seejuures osales valgevenelanna kokku kuuel etapil, lõpetades need kõik poodiumikohaga. Meeste arvestuses kuulus karikavõit eestlaste vanale tuttavale, lõunanaaber Andrejs Dmitrijevsile, kes jäi seekord löömatuks neljal etapil.

Eesti triatleetidest naasid sarja üldvõitjatena koju Marta Kübar (tüdrukute E-klass) ja Pille Nurmis (N50 vanuseklass), samuti ka Enn Kübar, kes krooniti parimaks M60 vanuseklassi arvestuses. Lisaks neile kuulusid eri vanuseklassides auhinnalised kohad ka veel Johanna Kübarale, Ivan Bondarchukile, Carol Kuuskmanile, Paula Kübarala, Henry Räppole, Johhanna Räppole ja Lembit Pallasele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles