Videointervjuud: Howard Frier ja Üllar Kerde tahavad Eesti klubid uuele tasemele viia

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalal algab uus naiste korvpalli Eesti-Läti ühisliiga hooaeg, kus osalemas viis Eesti naiskonda. Vahetunud on nii mõnegi klubi peatreenerid - Tallinn 1182 uus juhendaja on endine tippmängija Howard Frier, Tallinna Ülikooli juhendab Üllar Kerde ja Tartu Ülikooli Toomas Liivak.

Intervjuusid selges eesti keeles andev Howard Frier ning väga kogenud treener Üllar Kerde rääkisid Postimehele, mida uut naiste juhendamine nende jaoks toonud on ja mis eesmärgid seatud on.

«Eks ma toon siia natuke meeste mängu sisse. Kui meeste korvpall on pigem füüsilise poole peale üles ehitatud, siis naised kasutavad rohkem mõistust. Veidi raske on ringi harjuda ikka, kohati tuleb teistmoodi taktikat kasutada,» rääkis Kerde.

«Oleme palju tööd teinud ja vaeva näinud. Eesmärgid on kõrged – tahame kodust tiitlit ja ühisliigas võiks samuti medali saada. Meil on tugev tiim ja eesmärgid peavad kõrged olema,» sõnas Frier.

Vaata videointervjuust, mida mehed veel rääkisid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles