Võimas roomlane marssis keisri kombel rekordini

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
38-aastane Francesco Totti näitas Manchesteris klassi
38-aastane Francesco Totti näitas Manchesteris klassi Foto: SCANPIX

Läbi ja lõhki roomlane Francesco Totti jõudis teisipäeval oma karjääris järjekordse suurepärase tähiseni, kui temast sai esimene 38-aastane mängumees, kes Euroopa tugevaimas jalgpallisarjas, Meistrite liigas, värava on löönud.

Täpsemalt oli Totti Manchester Cityle löödud 1:1 viigivärava ajal 38 aasta ja kolme päeva vanune. Varem kuulus see sama rekord Ryan Giggsi nimele, kellel oli viimase tabamuse hetkel vanust 37 aastat ja 289 päeva.

City ja Roma heitlus lõppeski 1:1 viigiga. Sergio Agüero viis kodumeeskonna juba neljandal minutil juhtima, kuid esimese poolajal keskel pääses Totti väravavahi Joe Hartiga silmitsi ning tõstis palli elegantselt üle inglase.

Jalgpalli sünnimaa valitsev meister vajas teisipäevasest kodumängust hädasti kolme võidupunkti, kuid Rooma legend ei lasknud sellel juhtuda. «Pärast Gaius Julius Cesarit ei ole ükski roomlane nii enesekindlalt briti mullal marssinud,» teatas ajaleht The Telegraph pärast kohtumist.

38-aastane Totti pole oma kodukohta ega klubi mitte kunagi reetnud. Pealinnas sündinud mees debüteeris oma AS Roma ridades juba 1993. aasta märtsis. Pärast seda on ta Itaalia suurklubi esindanud 711 korral ning löönud selle ajaga 291 väravat.

Teisipäeval lasti vanameister puhkama 72. minutil, kui teda asendas 21-aastane argentiinlane Juan Manuel Iturbe, kes polnud Totti debüüdi ajal veel sündinudki. «Olen saavutatu üle küll uhke, kuid ma ei kavatsegi veel peatuda,» ütles Totti pärast mängu. «Ma ei tunne ennast 38-aastasena.»

Inglismaa meistri City jaoks tähendas viik aga seda, et kahe mängu järel on kogutud üks ainus punkt ning edasipääsemise nimel ei tohi enam palju libastumisi endale lubada. Järgmisest kahest mängust CSKA-ga peaks igal juhul võtma maksimumi. E-alagruppi juhib Müncheni Bayern kuue punktiga, Romal on neli, Cityl üks ning Moskva CSKA-l null punkti.

Ägeda lahingu pidasid F-alagrupis maha Pariisi Saint Germaini ja Barcelona meeskonnad. Viieväravalises thrilleris jäi lõpuks peale kodus mänginud PSG, kes sai 3:2 võidu. Võitjate poolelt said jala valgeks David Luiz, Marco Verratti ja Blaise Matuidi, Barcelona väravate autoriks märgiti Lionel Messi ja Neymar.

Kataloonia meeskonna poolkaitsja Xavi käis Meistrite liiga põhiturniiril väljakul 143. korda, millega möödus enim mänge pidanud meeste arvestuses aastaid liidrikohal olnud Raulist.

Vanimad väravalööjad Meistrite liigas

Francesco Totti – 38 aastat 3 päeva 

Ryan Giggs – 37 aastat 289 päeva 

Filippo Inzaghi – 37 aastat 87 päeva

Javier Zanetti – 37 aastat 72 päeva 

Laurent Blanc – 36 aastat 339 päeva

Paolo Maldini – 36 aastat 334 päeva 

Teisipäevased tulemused

E-alagrupp:

Moskva CSKA – Müncheni Bayern 0:1

Manchester City – AS Roma 1:1

F-alagrupp:

PSG – FC Barcelona 3:2

APOEL – Amsterdami Ajax 1:1

G-alagrupp:

Lissaboni Sporting – Londoni Chelsea 0:1

Schalke – Maribor 1:1

H-alagrupp:

Donetski Šahtar – FC Porto 2:2

Borissovi BATE – Bilbao Athletic 2:1

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles