Septembrikuu parimateks valiti Nõmme Kalju peatreener ja Levadia väravavaht

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme Kalju peatreener Igor Prins.
Nõmme Kalju peatreener Igor Prins. Foto: Peeter Langovits

Eesti jalgpalli meistriliiga septembrikuu parimaks treeneriks valiti Nõmme Kalju FC loots Igor Prins ning parimaks mängijaks FC Levadia väravavaht Roman Smishko.

Prinsi juhendamisel sai Kalju septembris juurde maksimaalsed 12 punkti, alistades FC Flora, FC Infoneti, Paide Linnameeskonna ja FC Lokomotivi. Liigatabelis Levadia ja Flora järel kolmandat kohta hoidva Kalju väravate vahe septembrikuus oli +15.

Levadia puurilukk Smishko ei lasknud septembris enda võrku lüüa ühtki palli. 31-aastane leegionär tõrjus võõrsil Sillamäe Kalevi vastu (16.09) ka Premium liiga parima väravaküti Evgeny Kabaevi penalti. Tolle kohtumise võitis Levadia 1:0.

Esiliigas valiti parimaks juhendajaks Kiviõli FC Irbise peatreener Erik Šteinberg. Kiviõli meeskond teenis septembris liigatabelisse juurde üheksa punkti, alistades Viljandi JK Tuleviku, Vändra JK Vapruse ning Nõmme Kalju FC II meeskonna. Ainsa kaotuse sai Irbis kodus Rakvere JK Tarvalt. Parim mängija tuleb FC Levadia II meeskonnast. U-21 koondislane, kaitsja Madis Vihmann tegi septembris kaasa neljas kohtumises ja lõi ka ühe värava.

Esiliiga B parim treener oli septembrikuus Sergei Bragin (Tallinna FC Infonet II). Tema juhendamisel võitis Infoneti duubelmeeskond kõik viis septembrikuus toimunud kohtumist väravate vahega +17. Kuu parim mängija oli Tartu FC Santose leegionär Juri Vereshtšak, kes lõi neljas kohtumises kokku 11 väravat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles