Skandaal: medalist keeldunud India poksijat võib oodata karistus

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
L Sarita Devi autasustamisel.
L Sarita Devi autasustamisel. Foto: SCANPIX

Aasia mängudel toimus eile naiste poksivõistluse autasustamine, kus India võistleja L Sarita Devi keeldus oma pronksmedalit kaela panemast ning seetõttu võib teda nüüd oodata karistus.

L Sarita Devi pidi leppima pronksmedaliga pärast seda, kui kaotas kergekaalu poolfinaalis 3:0 Lõuna-Korea esindajannale Park Ji-nale. Indialanna ja tema meeskond ei olnud aga kohtunike otsusega rahul ja nõudsid võitu Devile.

Kuna kohtunikud Devi palveid arvesse ei võtnud, saigi India poksija eilsel autasustamistseremoonial pronksmedali, kuid oli endast nii väljas, et ei olnud nõus seda kaela riputama. Selle asemel proovis ta seda esmalt konkurendile kaela panna ning seejärel hoidis peos, kuni lõpuks pani selle poodiumile maha. Kui tseremoonia sai läbi, palusid korraldajad Devil medali kaasa võtta, aga indialanna jättis selle sinnapaika.

«Kogu intsident nägi välja nagu tema ning ta tiimi poolt hästiplaneeritud etendus ja on kahju vaadata, kuidas poksija keeldub poksiringis toimunu tõttu medalit vastuvõtmast,» teatas avalduses Rahvusvahelise amatöörpoksi liidu (AIBA) inspektor David Francis, kelle väitel paluvad nad Aasia Olümpiakomiteel (OCA) juhtunut arutada ning rakendada meetmeid, et tulevikus sellised intsidente enam ei juhtuks. AIBA esindajad lisasid, et nad kavatsevad omalt poolt rakendada Devi suhtes meetmeid kohe pärast Aasia mängude lõppemist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles