Inglased said endale uue kangelase

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danny Welbeck.
Danny Welbeck. Foto: SCANPIX

Tänavune hooaeg Euroopa klubijalgpalli eliitsarjas Meistrite liigas ei ole Inglismaa klubide jaoks kõige säravamalt alanud. Kui avavoorus saadi nelja peale kirja üks võit, siis teises voorus teenisid kolm punkti mõlemad Londoni klubid. Kui Chelsea oli võidukas teisipäeva õhtul, siis kolmapäeval avas oma tänavuse võiduarve Arsenal. Selle matši protokoll võis aga tuska valmistada nii mõnelegi Manchster Unitedi fännile.

Suvel ManU särgi Arsenali oma vastu vahetanud 23-aastane Inglismaa koondise ründaja Danny Welbeck on seejärel olnud küllaltki heas hoos. Esmalt tõid tema kaks väravat Inglismaa koondisele EM-valikmängus 2:0 võidu Šveitsi üle, seejärel sai ta Arsenali särgis kirja oma esimene Premier League värava ning nüüd sai temast viimase kümne aasta jooksul alles kolmas Inglismaa koondislane, kes suutnud Meistrite liigas kübaratriki teha.

Welbecki kolm tabamust aitasid kolmapäeva õhtul Arsenalil D-alagrupis alistada 4:1 Istanbuli Galatasaray. Viimati jõudis inglane sellise saavutuseni 2009. aastal, kui Michael Owen tegi ManU särgis kübaratriki Wolfsburi vastu. 2004. aastal lõi aga ManU ridades Fenerbahce võrku kolm palli Wayne Rooney. Tegemist oli Rooney debüütmänguga Euroopa tugevaimas klubisarjas ja temast sai 18 aasta ja 335 päeva vanusena noorim Meistrite liigas kübaratriki teinud mängija.

«Ta on hea olukordade realiseerija, ta on tehniliset väga hea. See oli minu jaoks väike üllatus, et tema esitus oli tehniliselt nii puhas, lisaks on söödumäng tema tugev külg. Mul ei olnud ausalt öeldes aimugi, et ta on niivõrd kiire. Teadsin, et ta on kiire, aga ta siiski üllatas mind,» kiitis Arsenali juhendaja Arsene Wenger uefa.com’i veergudel Welbecki.

Teises sama alagrupi kohtumises alistas Dortmundi Borussia 3:0 Brüsseli Anderlechti. B-alagrupis pidi 0:1 kaotuse vastu võtma FC Liverpool, kes jäi võõrsil alla FC Baselile. Selles alagrupis sai aga juba teise võidu kirja Madridi Real, kui võõrsil alistati 2:1 Razgradi Ludogorets. Penalti realiseerinud Cristiano Ronaldo on nüüd Meistrite liigas löönud 69 väravat ja Reali legendi Rauli rekordist lahutab teda vaid kaks tabamust.

Kolmapäevased Meistrite liiga tulemused:

A-alagrupp:

Madridi Atletico – Juventus 1:0

75. Arda Turan

Malmö – Olympiakos 2:0

42., 82. Markus Rosenberg

Tabeliseis: 1. Torino Juventus 3 punkti, 2. Madridi Atletico 3, 3. Malmö FF 3, 4. Piraeuse Olympiacos 3.

B-alagrupp:

Basel – Liverpool 1:0

53. Streller

Ludogorets – Madridi Real 1:2

4. Marcelinho - 23. Ronaldo (pen), 77. Benzema

Tabeliseis: 1. Madridi Real 6, 2. FC Basel 3, 3. FC Liverpool 3, 4. Razgrad Ludogorets 0.

C-alagrupp:

Zeniit – Monaco 0:0

Leverkusen – Benfica 3:1

25. Kiessling, 34. Heung-Min, 64. Calhanoglu (pen) - 62. Salvio

Tabeliseis: 1. AS Monaco 4, 2. Peterburi Zenit 4, 3. Leverkuseni Bayer 3, 4. Lissaboni Benfica 0.

D-alagrupp:

Anderlecht – Dortmund 0:3

4. Immobile, 69., 79. Ramos

Arsenal – Galatasaray 4:1

23., 30., 52. Welbeck, 41. Sanchez - 63. Yilmaz (pen)

Tabeliseis: 1. Dortmundi Borussia 6, 2. Londoni Arsenal 3, 3. Istanbuli Galatasaray 1, 4. Anderlecht 1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles