Venemaa portaal: Kalevi peatreener on Kuusmaa ja eelarve kolm miljonit

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Kuusmaa
Aivar Kuusmaa Foto: Margus Ansu

Kuigi Kalev/Cramo saatus oli tänavuse hooaja eel pikka aega lahtine, jätkatakse algaval hooajal koguni kolmes liigas: Eesti meistrivõistlustel, Balti liigas ja Ühisliigas. Seejuures väidab Venemaa spordiportaal sportsdaily.ru, et Kalevi eelarve on algaval hooajal 150 miljonit rubla ehk teisisõnu kolm miljonit eurot.

Isegi selle, ilmselt ülepaisutatud summaga oleks Kalev Ühisliigas üks vaesemaid meeskondi – kuid mitte kõige vaesem. Vene väljaanne kirjutab, et Minski Tsmoki peab saama hakkama 40 miljoni rubla ehk umbkaudu 800 000 euroga, lätlaste Riia VEF aga 100 miljoni rubla ehk kahe miljoni euroga.

Kaleviga võrdset eelarvet pakutakse ka soomlaste Bisonsile ja Venemaa klubile Saratovi Avtodorile. Vaid paarsada tuhat eurot suuremat eelarvet pakutakse eestlastele hästi tuttavale Samarale, 200 miljonit rubla ehk neli miljonit eurot peaks mainitud artikli põhjal olema kasutada Peterburi Zenitil, Volgogradil ja Kasahstani Astanal.

Liiga kõige rikkam klubi on mõistagi Moskva CSKA, kelle eelarve suuruseks hinnatakse 1,8 miljardit rubla ehk 36 miljonit eurot. Nende tänavuseks suurimaks konkurendiks peetaval Kaasani Unicsil on kasutada aga «kõigest» 550 miljonit rubla ehk 11 miljonit eurot. Nende kahe vahele mahub veel ka Krasnodari Lokomotiv 17,5 miljoni ja Moskva oblasti Himki 14 miljoni euroga.

Kuigi Venemaa tippklubide eelarvete kohta käiv info näib tõepärane, annab kogu artikli usaldusväärsusele valusa hoobi väide, et Kalevi peatreenerina tegutseb endiselt Aivar Kuusmaa. Teadupärast vahetas Alar Varrak ta sellel kohal välja juba poolteist hooaega tagasi ning Kuusmaa ise istub juba möödunud hooaja lõpust Rapla TYCO peatreeneri pingil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles