UEFA ootab FIFA-lt salajas hoitud raporti avaldamist

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
UEFA president Michel Platini.
UEFA president Michel Platini. Foto: SCANPIX

Euroopa Jalgpalli Liidu UEFA presidendi Michel Platini sõnul poleks tal midagi selle vastu, kui Rahvusvaheline Jalgpalli Liit FIFA avalikustaks raporti, mis käsitleb MMi korraldajamaa valimisi puudutavat korruptsiooni.

USA juristi Michael Garcia poolt kokku pandud raport on FIFA poolt seni väga kiivalt salajas hoitud, kuigi selle põhjal võib Saksamaal alata kohtuprotsess. Ka Garcia ise on raporti koostamise järel tunnistanud, et FIFA peaks muutuma läbipaistvamaks, vahendab Soccernet.ee.

Põhiliselt kritiseeritakse maailma meedias FIFA-t selle eest, et nad andsid 2018. aasta MMi korraldusõiguse Venemaale ja 2022. aasta turniiri Katarile.

«Mul poleks mingisugustki probleemi, kui raporti leiud ja soovitused avalikuks tehtaks,» kinnitas Platini. «Nii kaua, kuni austatakse FIFA eetikakoodeksit, toetan raporti avalikustamist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles