Olümpiakohta püüdev Latin võistleb Aasias ja Ladina-Ameerikas

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Latin
Aleksandr Latin Foto: Eesti Triatloni Liit

Triatleet Aleksandr Latinit, kes viimati võistles rahvusvahelisel areenil septembri alguses, ootab ees äärmiselt tihe võistluskuu ühes kolme olulise MK-stardiga Ladina-Ameerikas ja Aasias. Neist esimesel, Conzumeli MK-etapil Mehhikos, stardib eestlane juba käesoleval pühapäeval.

Möödunud hooajal jalavigastusega kimpus olnud Latini peamiseks eesmärgiks eelseisvatel etappidel Mehhikos, Kolumbias ja Lõuna-Koreas on eelkõike tugevalt parandada enda positsiooni olümpiakvalifikatsiooni punktitabelis, et kahe aasta pärast olla nende 55 mehe hulgas, kes Rio de Janeiros starti pääsevad.

Et võistlusgraafik just nüüd, sügisel, väga tihedaks on muutunud, pole Latini sõnul juhus. «Juba hooaja alguses plaanisime, et keskendume rohkem hooaja teisele poolele. Opereeritud jalg ei olnud aasta alguseks veel täielikult taastunud ning tol ajal ei teadnud me täpselt, millal saab treeningutel võistluskiirusega jooksma hakata,» räägib Latin

Märke sellest, et Latini jooksukiirus hakkab tagasi tulema, näitab muuhulgas ilmekalt ka staadionitreeningutel joostud 1 km aeg 2.42, mis Latini enda arvates on juba piisavalt hea kiirus. «Peab ju ikkagi tõdema, et sellel hooajal me nii palju kiiruslikku tööd teha ei ole julgenud. Kuid tähtis on see, et jalg püsib hea ja loodetavasti nii see ka jääb,» leiab eestlane rahuloluks põhjust.

«Tegelikult tahtsime algselt keskenduda pigem augusti-septembri võistluste peale, kuid kahjuks korjasin juulis Slovakkia mägedes treeninglaagris olles endale kusagilt külmetushaiguse, millest peagi arenes välja põskkoopa põletik,» kirjeldab Latin ka mõningasi tagasilööke tänavusel hooajal. «Nii pidin läbima antibiootikumide kuuri, mis lükkas meie MK-startide plaane mõnevõrra rohkem sügisesse.»

Küsimusele, miks eelistada kaugeid Ladina-Ameerika ja Aasia MK-etappe, vastab Latin, et selliseid võistlusi, kus OM-punkte jagatakse, pole Euroopas just eriti palju ning ka nendele vähestele on tema hetkeränkingut arvestades küllaltki raske peale saada. Lihtsalt Euroopa karikaetappidel osaleda pole aga olümpiamängudele kvalifitseerumise perspektiivist tema sõnul väga mõtekas.

Seda, et Latin ennast Aasia etappidel kodusena tunneb, tõestavad selgesti hooaja alguses saavutatud head tulemused Hiinas ja Filipiinidel. Hiljem, juulikuus, oli Latin Hiinas lähedal ka elu esimesele MK-etapi võidule, ent tihedas sudus toimunud võistlusel ei suutnud muidu võistlust dikteerinud eestlane päris lõpuni vastu pidada.

Viimased kaks nädalat on Latin viibinud juba Floridas, et kohaneda sealse ajavööndiga ning teha viimaseid võistlusspetsiifilisi ettevalmistusi vastavas kliimas. Enne ookeani taha lendamist oli Latinil selja taga ka korralik baasettevalmistus Lanzarote treeninglaagrist.

«Minu praegune treeningkava näeb hetkel välja sedasi, et puhkust on kõvasti rohkem juurde tulnud ning treeningud ise oluliselt lühemaks, ent sedavõrra intensiivsemaks muutunud. Oluline on jälgida, et üldine treenitus väga ei kukuks,» kirjeldab Latin oma treeningtegemisi loetud päevad enne Mehhiko MK-etapi starti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles