Sillamäe alistas koduväljakul Jõhvi meeskonna

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sillamäe-Jõhvi.
Sillamäe-Jõhvi. Foto: Pm

Jalgpalli Eesti meistriliiga 32. voorus kohtus endiselt medalimõtteid mõlgutav Sillamäe Kalev teist nädalat järjest kohaliku rivaaliga, kui vastamisi oldi Jõhvi Lokomotiviga.

36. minutil jäid mõlemad meeskonnad väljakule kümnekesi, sest väljakukohtunik Miko Pupart eemaldas Kõrõlo Silitši ja Dmitri Smirnovi. Sillamäe asus kohtumist juhtima 55. minutil, kui täpne oli Jevgeni Kabajev, lõppseisuks jäänud 2:0 vormistas samuti Kabajev 74. minutil. Venelasest ründaja, kes on ühtlasi mesitriliiga selle hooaja suurim väravakütt, kasvatas oma väravatearve sellega 32 tabamuseni. Kuna Nõmme Kalju kaotas 2:3 Levadiale, jääb Sillamäe nüüd pronksikohal olevast Kaljust neli vooru enne hooaja lõppu maha vaid kahe punktiga.

Mäng on Postimehe vahendusel ka järelvaadatav!

Enne mängu:

Sillamäe võitis viimati võõrsil 1:0 Narva Transi. Võidu kinkis Sillamäe meeskonnale Narva Transi noor väravavaht Nikita Tokaitšuk, kes ei suutnud püüda Andrei Sidorenkovi pealelööki. Lokomotiv sai läinud voorus aga üliolulise võidu Tallinna Kalevi vastu, kes alistati võõrsil lausa 5:0.

Liigatabelis on Sillamäe 64 punktiga neljandal kohal ning kolmandal kohal olevast Nõmme Kaljust jäädakse maha viie punktiga. Lokomotiv tõusis võiduga Kalevi üle üheksandale kohale, neil on koos 15 punkti ehk kolm rohkem kui Kalevil.

Sel hooajal on meeskonnad omavahel kohtunud kolmel korral. Kõikides mängudes on Jõhvi suutnud sillamäelastele küll ühe värava lüüa, kuid kõik kohtumised kallutas enda kasuks siiski Kalev. Jõhvi eest ei saa tänases mängus kaartide tõttu kaasa teha Maksim Bazjukin ja Aleksandr Zahharenkov.

Sillamäe Kalevi abitreener Vadim Dobiža: «Jälle derbimäng, aga seekord Lokomotivi vastu ning seekord mängime kodus. Lokomotiv on näidanud viimati häid tulemusi ja me arvestame sellega. Tahaks taas öelda, et me valmistume igaks mänguks väga tõsiselt, sest need mängud on viimased võimalused punktide korjamiseks. Meie ülesanne on mängida stabiilselt, oma stiilis ja tulemuse peale ning olen kindel, et võistkond on võimeline seda tegema.»

Sillamäe kaitsja Aleksandr Volodin: «Laupäeval tahaks küll kolm punkti juurde saada, aga kõik saavad aru, et viimased voorud on väga pingelised ning mitte keegi ei anna neid punkte niisama. Arvan, et mäng saab olema väga põnev.»

Lokomotivi abitreener, peatreeneri kohuseid täitev Andrei Škaleta: «Sel hooajal näitab Sillamäe Kalev väga korralikku ja ilusat mängu. Vastane on tugev, tehniline ja nad üritavad palju palli vallata. Meie aga tuleme laupäeval Sillamäele ilma meie paari oma parema mängijata.»

Jõhvi mängija Konstantyne Alania: «Midagi kerget meid ees ei oota. Sillamäega tuleb kaitses mängida kompaktselt ja organiseeritult ning olla alati ettevaatlik. Nii kergesti Kalevile punkte ei taha anda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles