Kangerti meeskonda võib dopingu tõttu oodata nädalane võistluspaus

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Astana ratturid.
Astana ratturid. Foto: SCANPIX

Võib juhtuda, et lähiajal on Eesti tippratturi Tanel Kangerti kodumeeskond Astana sunnitud pidama nädalase võistluspausi.

Teatavasti on kaks Astana ratturit andnud lühikese aja jooksul positiivse dopinguproovi ning alles paar päeva tagasi tuli uudis, et varasemalt positiivse proovi andnud Valentin Iglinski kuulsama venna Maksim Iglinski organismist leiti samuti dopingu jälgi. Tunamullune Liege-Bastogne-Liege'i võitja end süüdi ei tunnistanud ning nõuab B-proovi avamist, vahendas Spordipartner.ee.

Oleks Maksim Iglinski dopingu tarvitamist tunnistanud, pidanuks Astana end sel nädalavahetusel toimuvatelt Lombardia tuurilt ja Almatõ velotuurilt maha võtma. Nimelt on Astana liitunud dopingu vastu võitleva ühendusega MPCC (Movement for Credible Cycling), mille reeglid näevad ette järgmist: kui kaks ühe tiimi ratturit jäävad 12 kuu jooksul dopinguga vahele, ei tohi see meeskond alates järgmisest World Touri jõuproovist kaheksa päeva võistlustel osaleda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles