Võidukas Barcelona püstitas Hispaania kõrgliigas rekordeid

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lionel Messi (paremal) rõõmustab koos kaaslastega Barcelona järjekordse värava üle.
Lionel Messi (paremal) rõõmustab koos kaaslastega Barcelona järjekordse värava üle. Foto: SCANPIX

Barcelona jalgpallimeeskond püstitas Hispaania kõrgliiga kõigi aegade rekordi, alistades seitsmendas voorus 2:0 Rayo Vallecano.

Nimelt pole Kataloonia suurklubi lasknud esimese seitsme liigavooruga oma väravasse lüüa ainsatki palli. Sellise saavutusega pole La Liga 84-aastase ajaloo jooksul varem hakkama saanud ükski klubi. Barcelona ise on seitsme mänguga vastaste võrku saatnud 19 palli.

Rekordi püstitas ka Barcelona väravavaht Claudio Bravo, kellel on nüüd kirjas 630 järjestikust nulliminutit. Varasem La Liga tipptulemus kuulus 561 minutiga Pedro Artola nimele. Keskväljamootor Xavi sai aga kirja klubikarjääri 445. võidu, möödudes seni selles arvestuses esikohal olnud legendaarsest väravavahist Andoni Zubizarretast. Barcelona jaoks oli tegemist klubi ajaloo 1500. liigavõiduga.

Mängu üheksakesi lõpetanud Rayo Vallecano vastu lõid Barcelona väravad Lionel Messi ja Neymar. Messile oli tegemist karjääri 249. liigaväravaga, Neymar on nüüd aga löönud kuue mänguga juba seitse liigaväravat ehk vaid kaks vähem kui mullu 26 mänguga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles