Dopingutüli: kettaäss Harting keeldus maailma parimaks kandideerimast

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dopinguga patustajad ajavad Robert Hartingul närvi mustaks.
Dopinguga patustajad ajavad Robert Hartingul närvi mustaks. Foto: SCANPIX

Kettaheitja Robert Harting, kes on viimastel aastatel pidanud suuri duelle Gerd Kanteriga, teatas, et ei soovi kandideerida lõppeva hooaja maailma parima kergejõustiklase tiitlile.

Olümpiavõitja, valitsev maailmameister ja Euroopa meister Harting kuulub kümne sporltase hulka, kelle seast valitakse tänavune parim meeskergejõustiklane. Nimekirjas on ka ameeriklane Justin Gatlin, kes on tänavu jooksnud 100 meetrit maailma hooaja tippmargiga 9,77. Harting kuulutas aga, et ei soovi aastatel 2006-2010 dopingutarvitamise eest nelja-aastast võistluskeeldu kandnud ameeriklasega samasse seltskonda kuuluda.

«Palun IAAFi, et nad mind nimekirjast maha võtaksid. Sinna pääsemine on suurepärane, ent kui ma kandideerin koos endise dopingusportlasega ja see on põhjus, miks palun ennast sellest nimistust eemaldada,» sõnas Harting.

Sportlased, alaliidud, ametnikud ja ajakirjanikud saavad hooaja parimate poolt hääletada 16. oktoobrini, võitjad tehakse teatavaks 21. oktoobril Monacos toimuval IAAFi koosolekul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles