Ralf Aronile võit ja teine koht vormel-Renault etapilt Spa ringrajal

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ralf Aron Spa ringrajal
Ralf Aron Spa ringrajal Foto: Dirk Bogaerts

Scuderia Nordica võistkonna sõitja Ralf Aron tegi Spa ringrajal toimunud vorme-Renault 1.6 Põhja-Euroopa karikasarja (NEC) etapil taas kaks suurepärast etteastet, saavutades võidu ja teise koha. Hea punktisaak Belgiast tõstis noore vormelisõitja NEC sarja punktitabelis teisele kohale.

Kvalifikatsioon Ralf Aronil kõige edukamaks ei osutunud, sest saavutatud ringiajad tagasid talle esimeseks sõiduks 5. stardikoha ja teiseks sõiduks 6. stardikoha.

Laupäeval toimunud esimeses sõidus tegi Aron väga hea stardi ja tõusis viiendalt kohalt kolmandaks. Seejärel asus ta jälitama teisel kohal sõitnud Florian Janitsit, kellest eestlane saigi peagi mööda. Liidrina kihutanud Anton de Pasqualet aga püüda enam ei õnnestunud.

«Kvalifikatsioonis käis paras taktikamäng, sest keegi ei soovinud kedagi teist enda järel tuules vedada,» kommenteeris Ralf Aron. «Seetõttu jäi pidevalt keegi aeglasem jalgu ja head aega ei õnnestunudki saada. Start aga õnnestus tõepoolest väga hästi ja tõusin kohe kolmandaks. Spa kiirel rajal on väga tähtis eessõitja tuules püsida ja tasavägise heitluse järel suutsingi peagi Janitsist mööduda.»

Pühapäeval oli stardihetkeks rada varem sadanud vihmast märg ja nii alustati võistlust ohutusauto tagant. Ühe ringi järel anti start ja Aron tõusis juba esimese ringi järel kuuendalt kohalt kolmandaks. Veel üks ring ja juba oligi eestlane möödunud ka Janitsist. Heitlus esikoha pärast Janneau Esmeijeriga lõppes samuti Aroni kasuks, liidrikohta eestlane enam ei loovutanud, ja nii kõlaski legendaarsel Spa ringrajal võitja auks Eesti hümn. Kuna punktitabelis teist kohta hoidnud Esmeijer katkestas, siis Ralf Aron tõusis hollandlasest mööda teisele kohale.

«Sõitsin üldse alles teist korda märjal rajal ja üllatavalt hästi tuli välja,» rõõmustas Ralf Aron võidu järel. «Tõusin kiiresti kolmandaks ja neli ringi enne lõppu võitlesin juba Esmeijeriga esikoha pärast. Põrkasime kergelt kokku, mistõttu tema katkestas, aga mul õnnestus jätkata ja võita.»

Viimasel etapil Nürburgringil, mis toimub kahe nädala pärast, on kavas kolm võistlussõitu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles