Pehrsson: praegu on tähtsam mäng Leeduga

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson.
Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson. Foto: Liis Treimann

Eesti jalgpallikoondisel on sel nädalal toimuvate valikmängude eel probleeme vigastustega. Kui Konstantin Vassiljevi osalemine on olnud pikka aega kahtluse all, siis traumad on seganud ka Igor Morozovit ja Taijo Tenistet.

«Taijo eile koduklubi eest ei mänginud, kuid ta tegi otsuse mittemängimise kohta vahetult enne avavilet ehk tema seisund on arvatavasti selline, mis oleks võimaldanud ka ehk mängida. Oleme tema suhtes lootusrikkad. Morozov oli viimasel koduklubi mängul pingil, kuid talle teeb põlv muret,» rääkis koondise peatreener Magnus Pehrsson mängijaid vaevavatest probleemidest.

Samas oli Pehrsson rahul, et viimasel ajal on FC Levadia särgis säravaid esitusi teinud Dmitri Kruglov, mis tema valikuvõimalusi suurendab. Siiski tõi peatreener välja, et Sloveenia vastu meile võidu toonud algkoosseis omab järgmise matši põhirivistust paika pannes eelist.

Eesti koondis kohtub teatavasti neljapäeval võõrsil Leeduga ja pühapäeval tuleb meile juba külla Inglismaa. «Praeguse seisuga on mäng Leeduga tähtsam, kuna see on järgmine mäng. Üritame teha väga hea esituse ja seejärel tuleb teha juba otsuseid järgmist mängu silmas pidades,» tõdes Pehrsson.

Kohtumine Leeduga peetakse Vilniuses LFF areenil, mida katab kunstmuru. Koondise peatreener sellest suurt numbrit teha ei soovinud. «Teame seda juba pikalt ette. Pole mõtet kulutada energiat asjale, mida meie ei saa kontrollida. Alates tänasest saame kunstmuru peal mängimist harjutada,» viitas Pehrsson sellele, et tänane koondise trenn on kavas Lilleküla kunstmuruväljakul.

Lisaks traumadele on Eesti koondisel probleeme ka sellega, et mitmed tavapärased põhimehed ei saa koduklubides mänguaega. Pikalt on teatavasti sellises seisus väravavaht Sergei Pareiko ning mänguminutid on kokku kuivanud ka ründajatel Sergei Zenjovil ja Henri Anieril. «Kindlasti jälgime seda, mida mehed koduklubides teevad. Valikuid tehes võtame ka seda arvesse,» lisas Pehrsson, kes märkis seejärel, et Pareiko tegi septembri alguses vaatamata mängupraktika puudumisele koondise eest väga head etteasted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles