Eesti jäi kergejõustiku tiitlivõistlusel üle pika aja medalita

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter
Gerd Kanter Foto: Mihkel Maripuu

Barcelonas toimuvatel kergejõustiku Euroopa meistrivõistlustel olid kettaheitjad viimaste eestlastena võistlustules.

Seega on ka selge, et eestlased jäävad Barcelona EMil medalita. Parimaks saavutuseks jäid kettaheitja Gerd Kanteri ja kümnevõistleja Mikk Pahapilli neljandad kohad. Esikümnesse jõudsid eestlastest veel kettaheitja Märt Israel ja kümnevõistleja Andres Raja, kes teenisid vastavalt üheksanda ja kümnenda koha.

Välistingimustes toimuvatel EMidel jäi Eesti viimati medalita 1994. aastal (Eestlaste medalid vahepealsetelt EMidelt - 1998. aastal Budapestis teenis Erki Nool kümnevõistlus kuldmedali. 2002. aastal Münchenis teenis Nool hõbemedali ning Pavel Loskutov maratonis samuti hõbemedali. 2006. aastal Göteborgis teenis Kanter kettaheites hõbemedali ning Aleksander Tammert pronksmedali).

Välistingimustes toimuvatel kergejõustiku tiitlivõistlusel jäid eestlased viimati medalita 1999. aasta MMil Sevillas, kui parimaks jäi Tammerti 10. koht. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles