Perekonna ametlik avaldus: Bianchil on raske ajukahjustus

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marussia sõitja Jules Bianchi sattus Jaapani vormel-1 etapil raskesse avariisse.
Marussia sõitja Jules Bianchi sattus Jaapani vormel-1 etapil raskesse avariisse. Foto: SCANPIX

Pühapäeval Jaapanis sõidetud vormel-1 etapil raske avarii teinud Marussia sõitja Jules Bianchi perekond tegi täna avalduse, mille järgi on prantslasel diagnoositud raske ajukahjustus.

Bianchi perekonna avalduse avaldas oma kodulehel Marussia meeskond.

Avalduse sisu:

«See on meie pere jaoks väga raske aeg, aga üle maailma saabunud toetussõnumid on olnud meile suureks lohutuseks. Tahaksime avaldada oma siirast tänu.

Jules on endiselt Yokkaichi keskhaigla intensiivravis. Tal diagnoositi hajus aksoni vigastus (tegemist on raske ajukahjustusega, mis tähendab, et aju on vigastatud rohkem kui ühest konkreetsest piirkonnast- toim.) ning ta on kriitilises, kui stabiilses seisundis. Haigla meditsiinipersonal pakub talle parimat ravi ja me oleme tänulikud kõige eest, mida nad Julesi heaks pärast õnnetust on teinud.»

Erinevate hinnangute kohaselt ei pruugi 90% inimesi, kellel on raskes astmes diagnoositud Bianchiga sama ajukahjustus, enam teadvusele tulla, teiste ekspertide hinnangute kohaselt oleneb taastumine ajukahjustuse tõsidusest.

Bianchi perekond tänas oma avalduses ka Rahvusvahelise Autospordi Liidu (FIA) meditsiinikomisjoni presidenti Gerard Saillanti ning kuulsat neurokirurgi Alessandro Frati, kes Jaapanisse abiks lendasid. Samuti kinnitas perekond, et tulevikus teavitatakse avalikkust Bianchi tervisliku olukorra muudatustest sobival hetkel.

Bianchi sattus õnnetusse pühapäevasel etapil, kui kaotas sõidu lõppfaasis vihmaste olude tõttu oma masina üle kontrolli ning sõitis otsa rajatraktorile, mis oli ära vedamas Bianchi konkurendi Adrian Sutili masinat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles