Barcelona võidakse Hispaania liigast välja visata

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barcelona mängijad.
Barcelona mängijad. Foto: SCANPIX

Hispaania jalgpalli kõrgliiga juht Javier Tebas teatas täna, et kui Kataloonia saab iseseisvaks riigiks, võib end Kataloonia meeskonnana määratlev Barcelona jääda edaspidi Hispaania kõrgliiga ukse taha.

Hispaanias on sel sügisel aktuaalseks teemaks Kataloonia võimalik iseseisvumine ja selle jaoks vajaliku rahvahääletuse korraldamine. Kui see peaks toimuma ja Katalooniast saama iseseisev piirkond, ei ole Barcelonal enam võimalik Hispaania liigas mängida, sest Tebase sõnul ei oleks see praeguse seadusega kooskõlas.

«Kui Katalooniast saaks iseseisev riik, siis võttes arvesse Hispaania riigi spordiseadust, ei tohiks Barcelona enam selles liigas mängida,» rääkis Tebas Barcelonast, mis on ajaloolistel alustel end alati määratlenud kui Kataloonia meeskonda.

«Selleks peaks Hispaania parlament tegema seaduses muudatuse. Muidugi kui see (Kataloonia iseseisvumine- toim.) peaks juhtuma, siis oleks Hispaania jalgpalli jaoks kahjulik kaotada sellist ajaloolist klubi nagu Barcelona,» andis Tebas siiski mõista, et Barcelona jätkamise jaoks on olemas võimalusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles