Algas registreerimine 4. Tartu Rulluisumaratoni lastesõitudele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Rulluisumaratoni lastesõidu start.
Tartu Rulluisumaratoni lastesõidu start. Foto: Aldo Luud/Õhtuleht

Tänasest on www.tartumaraton.ee portaalis avatud registreerimine pühapäeval toimuvatele SEB 4. Tartu Rulluisimaratoni lastesõitudele.




500 m pikkuse distantsiga TILLUsõidu starti on oodatud kõik koolieelikud ning 3,4 km MINImaratoni rajale kooliealised rulluisusõbrad. Eelregistreerimine suletakse 7. augustil, kuid viimasel minutil liitujatel on võimalus end kohapeal stardialas kirja panna.

Kõiki, kel rulluisuoskusi napib või kes soovib juba omandatud trikke ja teadmisi üle korrata, ootab Hawaii Ekspress noorte maratonisõprade rulluisukooli. Tasuta koolituse viib läbi treener Tõnis Tali, kes õpetab lastele ohutu sõitmise, pööramise ning pidurdamise põhimõtteid. Kell 10.00 algav tunniajane koolitus toimub 7. augustil Eesti Maaülikooli Spordihoone parklas ja 8. augustil võistluste stardialas Narva maanteel. Info rulluisukooli registreerimise kohta leiab Klubi Tartu Maraton veebilehelt.

Laste rulluisumaratoni fänn ja tiitli poolest võistluste direktor Kunnar Karu on sportliku nädalavahetuse eel ootusärevuses. „Mul on alati suur rõõm kõiki õhinas väikeseid rulluisutajaid emmede ja isside kõrval sportimas näha. See on hea ala, mida saab harrastada juba maast madalast, ei maksa karta ka algul keerulisena tunduvat pidurdamist ja kukkumisi. Harjutada tuleb tasapisi, kogenumatelt nõu küsides,“ julgustas Karu, keda võib suvisel ajal kohata Tartu ümbruse kergliiklusteedel rullitamas.

Kui esimesel maratonil ületas stardijoone 114 last, siis eelmisel aastal oli kokku 280 rullitajat, neist noorim kõigest kaheaastane. Karu peab eriti oluliseks laste turvalisust ning rõhutab, et ilma kiivrita ei saa kahjuks kedagi võistlusrajale lubada, ka lapsi rajal rulluiskudel saatvad vanemad peavad seda kandma. Samas võiks spordirõõmu huvides võimalusel kasutada küünarnuki-, põlve- ja käekaitsmeid ja / või kindaid.

Programm:
Laupäev, 7. august
Eesti Maaülikooli spordihoone parklas (Kreutzwaldi 3, Tartu)
10.00 Hawaii Express Laste Rulluisukool

Pühapäev, 8. august
Tartus Narva mnt-l Vahi tn ristis
10.00 Hawaii Express Laste Rulluisukool
11.00 TILLUsõit kuni kooliealistele lastele 500 m
11.30 MINImaraton koolilastele 3,4 km
12.10 Auhindade loosimine

Pikematele rulluisumaratoni distantsidele minevad vanemad saavad oma võsukesed jätta Lastefondi lastehoiu vabatahtlike ning maskoti Mõmmiku valvsa pilgu alla, et ise rahulikult sõidumõnu nautida. Lastehoius pakutakse mudilastele väga mitmekesist tegevust. Oodatud on kõik lapsed alates 1,5 aastast. Hoid on avatud 12.00-16.30.

NB! Lastehoiuks registreerida e-posti teel: evelintamm123@hotmail.com
 
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles