Leedu peatreener: meie trumbid on meeskonnavaim ja huumor

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu koondise jalgpallurid tähistavad San Marinole löödud väravat.
Leedu koondise jalgpallurid tähistavad San Marinole löödud väravat. Foto: SCANPIX

Leedu ja Eesti jalgpallikoondise homse EM-valikkohtumise eel lausus leedulaste peatreener Igoris Pankratjevas, et tema hoolealused tahavad kindlasti valikturniiri võidukalt jätkata.

«Pole mingit kahtlust, et vastane on võidetav, seega läheme kolme punkti järele. Tegu pole enam sama meeskonnaga mis 20 aastat tagasi – Eesti mängib väga küpselt. Minu arvates on nad näidanud head kaitsetööd ja nende vastu tekib kõigil vastastel vähe võimalusi,» lausus Paknkratjevas portaalile 15min.lt.

«Mitut punkti ma tahan? Kuidas oleks kuuega? Alustasime ju võidukalt,» vastas Pankratjevas küsimusele, millist tulemust ta mängudest Eesti ja Sloveeniaga ootab. Avavoorus võttis Leedu võõrsil kohustusliku – tõsi, mitte kõige veenvama – 2:0 võidu alagrupi autsaideri San Marino koondise üle. «Emotsiooni mõttes oleks Eestist jagusaamine väga tähtis. Meie tugevuseks on meeskonnavaim, huumor ja koondises valitsev hea õhkkond,» loetle Pankratjevas oma koondise trumpe.

«Tegemist on peaaegu derbiga, nii et emotsionaalselt on tegemist tavapärasest veidi erineva mänguga,» märkis koondise kapten Tadas Kijanskas. «Usun, et sellest võib meile kasu tõusta.»

Kui Eesti ridadest on vigastuse tõttu sunnitud eemale jääma äärekaitsja Taijo Teniste ja suure küsimärgi all on ka Konstantin Vassiljevi kaaslöömine, siis omad mured on ka leedukatel – veel pole selge, kas koondist saab aidata Karolis Chvedukas, viimasel treeningul piirdus vaid jooksutrenniga kaitsja Marius Žaliūkas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles