Magnus Pehrsson: leedulased on füüsiliselt tugevad ja kõvad töömehed

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnus Pehrsson pressikonverentsil.
Magnus Pehrsson pressikonverentsil. Foto: Tairo Lutter

Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson lausus enne homset EM-valikmängu Leeduga, et on vastaste mänguga kursis, kuid on kunstmuru tõttu pidanud tegema ka väikeseid taktikalisi muudatusi.

«Nagu teate, jätsime Taijo Teniste Tallinnasse – tema ei mängi. Teeme kõik, et ta saaks osaleda mängus Inglismaaga. Kõik teised treenivad täna ja kui kõik läheb hästi, on nad kõik valmis selleks, et saaksin nende seast koosseisu valida,» lausus Pehrsson vigastatute kohta.

«Leedu on võrreldes Sloveeniaga teistsugune vastane teiste tugevuste ja nõrkustega, nii et teen mõningaid muudatusi,» lisas Pehrsson. «Kuid mängus Sloveeniaga oli ka palju häid hetki, eeskätt see, et hoidsime oma värava puhtana. Nagu ikka, on meie jaoks oluline tegutseda kompaktselt, ühtse meeskonnana. Leedulaste mänguga oleme kursis – nad on organiseeritud, füüsiliselt tugevad ja kõvad töötegijad, kes võivad kasutada nii 4-2-3-1 kui ka 4-4-2 mänguskeemi. Leedu kapten (keskkaitsja Tadas Kijanskas – toim) on nende meeskonna liider, samuti see, kes mängib rünnaku tipus. Mõlemad ääred on kiired, nii et ka neid peame jälgima.»

Pehrsson teab enda sõnul, et Eesti koondis on üleminekufaasis. «Meil on muidugi unistus finaalturniirile jõuda, aga teadsin peatreeneriks asudes, et pean tooma meeskonda noori mängijaid. Minu meelest on algus olnud hea ja kui võtta aluseks Sloveenia mäng, siis saab meid tulevikus olema väga raske alistada.»

Leedu võõrustab Eestit kunstmurul, mis Pehrssoni sõnul mõjutab rohkem mängijaid kui teda. «See on neile uus ja seetõttu treenisime ka enne seda mängu kunstmurul. Mis puudutab meeskonna taktikalist poolt, siis kunstmurul on raskem vastastele lähedalt pressingut teha ja seega tuleb sulgeda pigem vastaste söödukanalid,« sõnas ta.

Leedu ajakirjanikud uurisid Pehrssonilt, kas ta teab ka, et Eesti ja Leedu omavaheliste mängude seis on viigis ning kas Eesti homne võit võiks tähendada, et kaalukauss on eestlaste kasuks kaldumas. «Ma pole nii mõelnud, hea küsimus. Tean, et mängime uuesti järgmisel aastal ja siis tuleb samuti kindlasti tasavägine heitlus. Praegu keskendume aga homsele mängule ega vaata suuremat pilti,» sõnas Pehrsson. «Parim tulemus on meie jaoks mõistagi võit, aga ka viik võõrsil – ma ei taha sellest küll eriti rääkida, aga tabeliseisu kohalt oleks ka viik hea.»

Leedu-Eesti kohtumine algab Vilniuse staadionil homme, neljapäeva õhtul kell 21.45.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles