Leedu jäi enne homset mängu ühest põhimehest ilma

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu jalgpallikoondise peatreener Igoris Pankratjevas
Leedu jalgpallikoondise peatreener Igoris Pankratjevas Foto: Tairo Lutter

Leedu jalgpallikoondise peatreener Igoris Pankratjevas lausus enne homset EM-valikmängu Eestiga, et loodab fännide toetusele ning tahab kindlasti valiktsüklit võiduga jätkata.

Leedulasi tabas vahetult enne mängu tagasilöök, kui selgus, et põhikaitsja Marius Žaliukas ei saa kohtumises kaasa teha. «Kahjuks Žaliukas põlvevigastuse tõttu ei mängi. Kes Mariust asendab, seda ma aga ei ütle, sest Eesti ajakirjanikud on ka saalis,» muigas Pankratijevas. Treeneri sõnul Žaliukas ei vaja küll operatsiooni, aga ta on umbes kuu aega väljakult eemal.

«Meeldiv siin nii palju ajakirjanikke näha – see näitab, et huvi mängu vastu on pärast võitu San Marino üle suur,» sõnas Pankratijevas. «Homme peame teise mängu Eesti vastu, milleks alustasime valmistumist esmaspäeval. Meeskond on väga sihikindel, tahame näidata oma fännidele ilusat jalgpalli ja pakkuda head tulemust.»

«Olen näinud mitut Eesti koondise mängu, nad mängivad nii kodus kui võõrsil samamoodi – kaitses tugevad ja rõhuvad vasturünnakutele,» lisas Pankratjevas. «Ma ei ütle, et Eesti oleks kaitsev meeskond, vaid nad mängivad kaitses väga distsiplineeritult. Neil on palju mehi, kes mängivad välismaal. Kes rohkem palli valdab? See, kes teeb vähem vigu,» lausus ta.

Kunstmuru on Pankratjevase sõnul sama mõlemale meeskonnale. «Meiegi oleme siin pidanud vaid paar treeningut ning paljud meie mängijad mängivad välismaal naturaalsel murul. Loodame, et meie edu peitub pigem fännides – me pole siin Vilniuses terve aasta mänginud, loodetavasti on tribüünid homme täis.»

Kaitsja Vytautas Andriuškeviciuse sõnul ei oska ta Eesti mängijate kohta eraldi midagi öelda. «Teame, et nad on tugevad just meeskonnana ja selles mõttes meie moodi. Sain tuttavaks Eesti treeneriga, kui mängisin Rootsis (Djurgårdenis – toim). Tean, et ta on ambitsioonikas treener ja valmistab kindlasti meeskonna lahinguks ette. Eesti on tugev standardolukordades ja neil on häid mängijad, kes oskavad selliseid olukordi lahendada.

Sloveenia vastu saadud võidu järel Pankratjevas Eestit siiski homse mängu eel soosikuks ei pea. «Võin vaid öelda, et homme tuleb väga keeruline mäng. Oli veidi üllatav, et Eesti selle mängu võitis, aga kui vaatasin kohtumise videot, siis minu arvates olite te võidu ära teeninud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles