Tartu Rulluisumaratoni korraldajad: sõitke ohutult!

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rulluisumaraton.
Rulluisumaraton. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Nädal enne 4. Tartu Rulluisumaratoni on võistlusele registreerunud 1068 spordisõpra, kes tulevad rajale 11 riigist. Korraldajad ootavad võistlusrajale ligi 1500 osalejat.



SEB 4. Tartu Rulluisumaratoni võistluste direktor Kunnar Karu tuletab meelde, et kõikidele väikestele ja suurtele spordisõpradele on nii võistluse ajal kui soojendusalas kiivri kandmine kohustuslik. Kasuks tulevad ka käe-, küünarnuki- ja põlvekaitsmed.
«Paneme nii pikematele kui lühematele distantsidele tulijatele südamele ka ohutut ja teistega arvestavat liiklemist. Näiteks ei soovita me lapsevankriga rajale tulla. Samuti tuleb uisutades kindlasti silmas pidada rajamärgistust,» räägib Karu.  

Kõige selle eesmärgiks on meditsiinipersonalile võimalikult vähe tööd anda.

Rada sõitjatele võrreldes eelmise aastaga muudatusi kaasa ei too, osalejate parema teenindamise nimel väikese uuenduskuuri läbi teinud võistluskeskus asub Tartus Narva mnt ja Kruusamäe tn ristmikul. 15km läbijatele antakse start Narva mnt ja Jänese tn ristmikul ja seejärel sõidetakse Aovere suunas, tulles läbi Vahi ringi tagasi stardi- ja finišipaika Narva mnt-l. 36km sõitjad kihutavad rajale veidi hiljem ja läbivad enne finišeerumist kaks ringi.

Enne põhidistantsitele suundumist ootavad spordisõpru kaks soojendusala.
Finišisirge lõpus olev soojendusala on avatud 11:00-14:00 ning teine 36km läbijatele ja eliitsõitjatele mõeldud ala maanteel Vahi ringist Kõrvekülani 12:00-14:00. Sellele soojendusalale pääseb mööda Tartumaa kergliiklusteid.

Tartu Rulluisumaratoni võistluskeskus ootab sel aastal spordisõpru Eesti Maaülikooli Spordihoone II korruse fuajees ja võistluspäeval Narva mnt ja Kruusamäe tn ristil.

Täna on ühtlasi viimane võimalus oma nimi Ida-Euroopa ja Põhjamaade suurimale rulluisumaratonile kirja panna soodushinnaga.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles