Rooney tuleb Eestisse rekordit püstitama

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wayne Rooney.
Wayne Rooney. Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpallikoondise kapten Wayne Rooney on senise karjääri jooksul löönud kodumaa särgis 41 väravat. Selle näitajaga on ta hetkel kõigi aegade neljas mees, kuid kolmas koht jääb kõigest kolme ja esikoht kaheksa värava kaugusele.

Esialgu on Rooney eesmärgiks kolme hulka kerkimine ning selleks peab ta mööduma 44 väravat löönud Jimmy Greavesist. Kuna sellel nädalal seisavad Inglismaal ees mängud San Marino ja Eestiga, siis loodab sealne meedia, et Rooney kerkib juba lähipäevadel Greavesist mööda.

«Greaves on lähedal, ma ei eita seda,» rääkis Rooney. «Kui mul õnnestub tema rekord sellel nädalal üle lüüa, siis on see suurepärane. Samas ei lähe ma kindlasti väljakule sellise mõttega, et tahan rekordit üle lüüa.» Inglismaa kõigi aegade suurim väravakütt on Sir Bobby Charlton 49 tabamusega. Teisel kohal oleval Gary Linekeril jäi omal ajal Charltoni tulemusest puudu üks värav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles