Eesti suusahüppemäed vajavad rahasüste

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Mae.
Jaak Mae. Foto: Toomas Tatar

Eesti Suusaliidu peasekretäri Jaak Mae arvates on Eesti naiskahevõistlejate stardipositsioon muu maailmaga võrreldes üsna sama. Edasine sõltub, kui jõuliselt ala arendada suudetakse.

«Toetust EOK-lt või kultuuriministeeriumilt naiste kahevõistlusele ma väga ei looda, kuigi küsin,» rääkis Mae. «Naiste suusahüpete arendamise magasime kahjuks maha, kahevõistlusega üritame tempos püsida.»

Üks valdkond, millesse Mae sõnul riik koos omavalitsustega võiks panustada, on hüppemägede korrashoid ja ehitamine. «Ülioluline on säilitada Otepää Apteekri­mäe kompleks ja rekonstrueerida 45 meetri torn. Ka Mustamäe mägi vajaks kohendamist. Lisaks loodame Euroopa raha toel rajada Tehvandile uue 70 meetri hüppemäe. Riik, ma usun, oleks valmis oma ettenähtud osa sinna panema. Lisaks oleks Tehvandi hoovõtunõlvale hädasti vaja külmutussüsteemi, mis võimaldaks talviti iga ilmaga hüpata. Kui need asjad tehtud saaks, võiks julgemalt tulevikku vaadata.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles