Roolijoodik Northug peab minema vangi ja jääb lubadest ilma

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug
Petter Northug Foto: SCANPIX

Täna selgus Norra suusaässa Petter Northugi karistus, mis määrati talle maikuus purjuspäi autojuhtimise ning avarii tekitamise eest. Kohtuotsuse järgi peab Northug minema 50 päevaks trellide taha.

Norra väljaanne VG vahendas tänase istungi käiku ning teatas, et kuigi prokurör nõudis purjus peaga avarii teinud Norra suusakuulsusele 60 päeva pikkust vangistust, määras kohus Northugi trellide taha 50 päevaks. Samuti nõudis prokurör 200 000 Norra krooni suurust trahvi, kohus määras trahvisummaks 185 000 Norra krooni. Lisaks määras kohtunik karistuse osana ka tõkendi autojuhtimiseks, mis Norra seaduste järgi tähendab tavaliselt, et autorooli ei tohi istuda viis aastat.

Kohtunik teatas karistuse ettelugemise järel Northugile, et tal on 14 päeva jooksul võimalik karistus edasi kaevata.

Northugi juhitud Audi sattus avariisse 4. mai varahommikul, kui selle roolis olnud suusataja naasis klubist pummeldamast ja Trondheimi lähistel teepiirdesse sõitis. Õnnetuspaigal oli kiirusepiiranguks 40 km/h, kuid Northugi auto kiirus oli hinnanguliselt vähemalt 80-90 km/h. Northug väitis hiljem, et ta oli õnnetuse hetkel 1,65-promillises joobes. Pärast avariid lahkus suusaäss sündmuspaigalt, jättes maha viga saanud sõbra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles