Seli tutvustas ROKi seminaril Gruusias Eesti spordi arengukava

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EOK president Neinar Seli.
EOK president Neinar Seli. Foto: Peeter Langovits

Eesti Olümpiakomitee (EOK) president Neinar Seli tutvustas Gruusias Thbilisis toimuval Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) regionaalseminaril Eesti spordi arengustrateegiat aastani 2030.

Eesti Spordi Kongressil novembri keskpaigas arutlusele tulev strateegiadokument on esimene Eesti spordi arengukava alates iseseisvuse taastamisest. «Sport on oma olemuselt paljude oluliste eluvaldkondade sidususe tagaja, mõjutades meie kõigi elu ja väärtushinnanguid. Seepärast on oluline, et ka spordijuhtide seas valitseks ühine arusaam, kuhu poole edasi liikuda,» ütles Seli.

Seli tõi välja, et valmiv arengustrateegia ei ole mitte tagatoas saladuskatte all valminud dokument, vaid sellele on saanud oma sisendi anda kõik soovijad. Selleks on loodud eraldi keskkond http://www.spordiregister.ee/arengustrateegia/, kuhu saab jätkuvalt ettepanekuid ja kommentaare jätta. «On aeg vabaneda vanadest mõttemallidest ja käituda spordis vastutaja ning arengu eestvedajana, mitte oodata kellegi käske ja juhtnööre. Mul on heameel, et minu ettepanekul EOK ja kultuuriministeeriumi vahel 2012. aastal sõlmitud kokkuleppe tulemusena valmiv strateegia on lõpusirgel. Saime kolleegidelt rahvusvahelises olümpialiikumises tunnustuse osaliseks, et selline üleriigiline ning pikaajaline strateegia on spordiinimeste enda ettepanek, mitte lihtsalt poliitiline sõnakõlks,» lisas ta.

ROKi regionaalseminar toimub Thbilisis Gruusias 9.-11. oktoobrini. ROK on taolisi seminare korraldanud 1997. aastast. Seminaride eesmärk on vahendada riikide edukaid kogemusi spordi arendamisel, aga ka kaardistada riikideüleseid probleeme spordis, millele täna veel häid lahendusi ei ole. Eelmisel aastal Kasahstanis toimunud seminaril tutvustas Seli oma ettekandes Eesti spordiregistrit, mis on ainus sellelaadne arendus maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles