Meistrite liiga saab uue asetuste süsteemi

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
UEFA Meistrite liiga logo.
UEFA Meistrite liiga logo. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Jalgpalliliit UEFA kinnitas täna, et alates järgmisest hooajast kuuluvad alagruppide loosimisel esimesse loosikaussi valitsev Meistrite liiga võitja ja seitsme tugevama riigi liigade meistrid.

Kui seni jagati kõik meeskonnad tugevusgruppidesse kogutud punktide alusel, siis nüüd kuuluvad tugevaimasse loosigruppi vaid eelmisel hooajal Meistrite liiga karikaga triumfeerinud klubi ning UEFA tabeli alusel seitsme tugevama liiga ehk Hispaania, Inglismaa, Saksamaa, Itaalia, Portugali, Prantsusmaa ja Venemaa meistrid, vahendab Soccernet.ee.

See tagab liigavõitjatele eeldatavalt lihtsama alagrupi, kuigi näiteks hetkel seitsmendat asetust omavat Venemaa meistrit võib sellegi poolest oodata vastane Madridi Reali või FC Barcelona klassist, kuna mõlemad enam reeglina esimesse gruppi ei mahu.

Kui sama süsteem kehtinuks juba tänavu, oleks esimesest potist välja jäänud Barcelona, Londoni Chelsea, Londoni Arsenal ja Porto, neid oleksid asendanud Manchester City, Juventus, PSG ja Moskva CSKA. Ülejäänud nelik - Madridi Real, Madridi Atletico, Müncheni Bayern ja Lissaboni Benfica - jäänuks samaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles