Pehrsson pärast kaotust: olime punkti väärt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnus Pehrsson pressikonverentsil.
Magnus Pehrsson pressikonverentsil. Foto: Tairo Lutter

Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson tunnistas pärast Leedu käest saadud 0:1 kaotust, et kokkuvõttes oli tema arvates Eesti koondis väärt vähemalt viigipunkti.

«Esimesel poolajal Leedu surus meid ning me mängisime rohkem neile sobivas stiilis. Nad olid esimesel poolajal meist paremad,» tunnistas Pehrsson. «Olime oma mängu üles ehitades liialt pinges ning andsime neile liiga palju vabadust. Teise poolajaga olen juba märksa rohkem rahul. Olime väärt viigiväravat. Meil oli lõpus kolm võimalust ning oleksime nendest vähemalt ühe pidanud suutma raami lüüa. Arvan, et oleksime väärinud ühte punkti,» lausus peatreener.

Poolajal Eesti koondis tema kinnitusel suuri muudatusi ei teinud. «Rääkisime riietusruumis, et peame julgemalt oma mängu tagant üles ehitama. Esimesel poolajal olime kaitses liiga staatilised. Plaan oli palli rohkem maas hoida ja liinide vahele mängida, teisel poolajal saime sellega ka hakkama.»

Pehrssoni sõnul Leedu koondis väljakul üllatusi ei pakkunud ning mängiti just sellist mängu nagu vastaste poolt ka oodati. Rootslase sõnul tuleb nüüd aga kiiresti ümber lülituda, kuna juba pühapäeval ootab ees järgmine EM-valikmäng, kui Tallinnas võõrustatakse Inglismaad.

«Meil oli suurepärane võimalus teha valiksarjale briljantne jätk, kuid meil on endiselt kolm punkti tabelis olemas. Peame sellest mängust tegema kiiresti oma järeldused ning edasi liikuma,» sõnas Pehrsson.

Tänases kohtumises sai käimasolevas valiksarjas esimest korda koondist aiadata ka Konstantin Vassiljev, kes tuli teisel poolajal Joel Lindpere asemel vahetusest väljakule. «Ta ei olnud veel valmis alustama. Kostjaga on meil olnud algusest peale selline kokkulepe, et ta ütleb mulle, kui kaua ta saab mängida. Seega teadsin enne mängu, et ta on valmis mängima 20-25 minutit,» sõnas Pehrsson.

«Muidugi olen mina see, kes lõpuks otsustab, kui kaua ta tegelikult mängib. Aga kui mängija on olnud kuus nädalat vigastusega väljas, ei saa teda platsile sundida. Vajame Kostjat ka Inglismaa mängus ning kuu aja pärast toimuvates kohtumistes! Peab arvestama, et ta alustas täistreeningutega alles neljapäeval ning jõudis enne tänast teha vaid neli-viis trenni,» märkis Pehrsson, viidates novembrikuisele maavõistlusele Norraga ja EM-valikmängule San Marinoga.

Järgmist kohtumist silmas pidades on Pehrssonil aga üks probleem vaja veel lahendada, kuna täna sai punase kaardi vasakkaitsja Ken Kallaste. Pärast mängu avaldas Pehrsson lootust, et ehk on pühapäeval mängukõlbulik Taijo Teniste, kes jäi sel korral trauma tõttu Tallinnasse. «Kui Taijo on valmis mängima, on ta sellele positsioonile muidugi väga hea valik. Tema puhul on veel šanss, et ta saab kaasa lüüa. Võin aga valida ka Dmitri Kruglovi, Gert Kamsi või Artur Pika,» nimetas Pehrsson võimalikke alternatiive.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles