Putini turvatöötajad ähvardasid Sotši F1 etappi sekkuda

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Vormel-1 sari on jõudnud sel nädalavahetusel Venemaale, kus kihutatakse Sotšis. Homme kavas oleva etapi eel on aga selgunud, et Venemaa presidendi Vladimir Putini turvateenistuse töötajad võivad sekkuda etapi korraldusse.

Briti tabloid DailyMail vahendas, et Putini turvatöötajad tahavad kõrvaldada võimaluse, et Venemaa president võiks langeda pommirünnaku ohvriks ja selleks võidakse teha Briti telekanali BBC otseülekandes paus vahetult enne seda, kui Putin pühapäeval etapile kohale jõuab. Väidetavalt plaanivad Venemaa turvateenistuse töötajad segada raadiolaineid, mistõttu kaotavad oma töövõime nii mikrofonid kui kaamerad.

Venemaa turvateenistuse plaani kinnitas BBC vormel-1 sarja toimetaja Mark Wilkin, kelle sõnul ei ole neile ette öeldud, millisel hetkel Putin etapil võib jõuda ning millal neid eetrist maha võetakse. Wilkini sõnul on neil selleks puhuks siiski valmis pandud mõned kaamerad, mis ei sõltu raadiolainetest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles