Kangur: eesmärk on pääs kohamängudele

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kangur Varese särgis
Kristjan Kangur Varese särgis Foto: LaPresse/Scanpix

Homme Varese meeskonna koosseisus korvpalli Itaalia meistriliiga hooaega alustava Kristjan Kanguri sõnul on meeskond teinud viimase nädalaga korraliku hüppe. «Kindlasti oleme palju paremini valmis kui veel nädal tagasi – oleme saanud treeningutel täie koosseisuga mängida, seni oli meil palju vigastusi ja probleeme,» selgitas ta. «Näen, et kõigi meeste isu on suur ja trenni on tehtud korralikult.»

Kangur oli ka ise üks meestest, kes pidi vahepeal vigastuse tõttu treeningutest ja mängudest eemal olema, paar nädalat tagasi vigastas ta ühes treeningmängus kätt. Nüüdseks on aga kõik korras ja Kangur usub, et suudab homses avavoorus meeskonda piisavalt aidata.

Kahel viimasel hooajal Siena ja Milano meeskonnaga Itaalia meistriks kroonitud Kangur peab Vareses kohanema uute kaaslaste ja uue peatreeneri nõudmistega. Peatreener Gianmarco Pozzecco on küll kunagine tugev mängumees, ent tippliiga klubi peatreenerina alles roheline.

«Ta on selles ametis noor ja algaja ning seepärast üritan koos teiste vanemate mängumeestega teda aidata,» rääkis Kangur. «Minu enda roll on siin üsna sarnane sellega, mis eelmisteski meeskondades – rünnakul mängin rohkem väljas, kaitses pean kaaslasi juhendama ja korvi alt neid ­aitama.» Kangur lisas, et Varese kaitsesüsteem sarnaneb mullu Milanos kasutatuga ja ta on oma eelmistes meeskondades omandatud kogemusi juhendajale edasi andnud.

Varese mäng polevat siiski väga raamidesse surutud ning Pozzecco olevat treener, kes kuulab tähelepanelikult ka mängijate arvamusi ja rünnakul jätab ta neile üsna vabad käed. «Ta rõhutab, et ­ootab meilt kaitses kõva rabamist,» märkis Kangur.

Eesti praeguse parima korvpalluri sõnul on raske hinnata, kuhu Varese meeskond Itaalia liigas praegu asetub. Selge pildi saamiseks oleks vaja rohkem teada konkurentide komplekteerituse ja võimaluste kohta. Kindel eesmärk olevat play-off-mängudele jõudmine ning seejärel on näha, kuidas asjad edasi arenevad.

Kanguri kaks eelmist klubi, Siena ja Milano, olid Itaalia absoluutsed tippmeeskonnad ja sellele vastavad olid ka meeskondade võimalused. Varese on nendega võrreldes tagasihoidlikumate võimalustega.

«Asjaajamise tasemel pole häda midagi, aga samas on mõistetav, et kõiksugu abilisi on siin veidike vähem, ka klubi kontori poolel on vähem inimesi ja meeskonna pink on lühem,» kirjeldas Kangur. «Kui kõik on terved, pole häda midagi, mõne põhimehe vigastuse korral tuleb aga abi võtta oma klubi noorte hulgast.»

Euroopa klubidele omaselt on ka Varesesse kogutud kokku väga kirju seltskond, kus itaallastel endil erilist rolli pole. Koguni seitsmel mehel on USA pass, lisaks veel üks mängija Kamerunist ja eestlane Kangur.  

Varese alustab hooaega pühapäeva õhtul Eesti aja järgi kell 21.30, kui vastaseks on Cantu, nädal hiljem minnakse vastakuti Pesaroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles