Hamilton: Bianchi õnnetus tõi tagasi traagilised mälestused

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja üldliider Lewis Hamilton andis emotsionaalse intervjuu, kus meenutas, kuidas nägi 9-aastaselt pealt sõbra ja konkurendi surma.

Möödunud nädalal toimunud Jaapani GP-l juhtus raske õnnestus prantslase Jules Bianchiga, kes sõitis otsa rajatraktorile ning sai raske ajukahjustuse. Kohtutava õnnetuse tõttu meenus Hamiltonile aga lapsepõlves läbi elatud tragöödia.

«Kui ma olin 9-aastane, siis nägin kardisrajas pealt noore konkurendi surma. See oli väga raske aeg minu jaoks,» rääkis Hamilton BBCle. «Mäletan selgelt, kuidas enne võidusõidu algust seisime koos raja kõrval ning tegime nalja. Järgmine hetk, mida ma mäletan, oli juba matustel. Need olid mu elu esimesed matused.»

Hamilton rääkis 1994. aastal toimunud õnnetuses, kus hukkus noor talent Daniel Spence.

«Pärast seda, mis juhtus Julesiga, on mul väga raske neid mälestusi tõrjuda. Sellised asjad panevad mõtlema. Kohutavad asjad juhtuvad, kuid maailm liigub ikka omasoodu edasi – see on omamoodi kurb,» arutles ta.

Samas tunnistas Hamilton, et ka pärast kohutavaid õnnetusi ei ole ta mõelnud elukutse vahetamisele.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles