Grönholm naaseb Miniga MM-sarja?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marcus Grönholm
Marcus Grönholm Foto: SCANPIX

Enne Soome MM-rallit teatas Mini, et liitub WRC sarjaga järgmisel aastal, osaletakse pooltel MM-etappidel. Seoses uue tulijaga on palju spekulatsioone, kes on sõitjad, ühe tugeva nimena on välja toodud kahekordne maailmameister Marcus Grönholm, kes ei eitanud, et on selles vallas läbirääkimisi pidanud.

Soome rallil andis Grönholm intervjuu Soome telekanalile MTV3, kus kinnitas, et on Inglismaal, Prodrive’is läbirääkimisi pidamas käinud, vahendab ruudulipp.ee.

«Ei ole veel kusagile allkirja andnud, lepinguni on veel pikk maa minna, käisin pisut maad kuulamas,» selgitas Grönholm asja.

Grönholmi kaardilugeja, Timo Rautiainen kinnitab, et juhul kui Grönholm otsustab naaseda ralli MM-sarja, on tema selleks valmis. «Lubasin omal ajal, kui lõpetasime, et tagasituleku korral istun temaga koos autosse, kui ta seda soovib. Veel pole kutset tulnud,» naeris Rautiainen.

BMW omanduses oleva Mini ralliprojekti eest hoolitseb rallimaailmas teada tuntud Prodrive, kes varem Subaru autosid ette valmistas. MINI Countryman baasil valminud ralliautol on BMW 1,6 liitrine turbomootor.

Prodrive juht, David Richardsi sõnul on neil pikemas plaanis suured sihid. «Eesmärk on olla konkurentsis esimesest stardist alates, koos BMW ja Miniga oleme kolme aasta eesmärgiks seadnud maailmameistritiitli, Prodrive on aastaid tipus olnud, seega teame, mida selleks vaja on,» rääkis Richards.

Tema sõnul peaks üks sõitja kindlasti olema britt, valikuid on tema sõnul mitmeid. Lisaks Kris Meeke’ile, Guy Wilksile võib kõne alla tulla ka mõni noorem sõitja.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles