Raha sai otsa: Caterhami tiim käis Sotšis tühisõitu tegemas

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Caterhami vormel-1 tiim on suures rahahädas.
Caterhami vormel-1 tiim on suures rahahädas. Foto: SCANPIX

Caterhami vormel-1 võistkonna rahaline seis on läinud niivõrd kehvaks, et Sotši vormel-1 etapile mindi ühe autoga lihtsalt lühikeseks ajaks tühja sõitma.

Jaapanlane Kamui Kobayashi keeras auto pärast 22 ringi läbimist boksi ning Caterhami tiim teatas Twitteri vahendusel, et põhjuseks olid ülekuumenenud pidurid - jätkamine olnuks liiga ohtlik. Kobayashi ise oli BBCle intervjuud andes siiski märksa avameelsem.

«Autol ei olnud mitte midagi viga. Sain kõrgemalt poolt käsu, et pean sõidu pooleli jätma, kuna peame autot hoidma. Meil on piirang peal, et autoosad liiga palju ei kuluks ja midagi ei laguneks,» sõnas Kobayashi, kes tegi eelmisel etapil Jaapanis vabatreeningul avarii ning lõhkus auto uue esiosa ja põhja. Kuna Jaapani ja Venemaa etapi vahele jäi vaid nädal, ei suutnudki Caterham Sotšisse vajalikke uusi osi enam tarnida ning Kobayashi võistles Venemaal vanemat tüüpi autoga.

Caterham on tänavusel hooajal kogunud null punkti ja asub tootjate tabelis viimasel real. Kobayashi on tänavu sarjas osalenud 23 sõitjast eelviimasel kohal, temast tahapoole jääb vaid Belgias teda ennast asendanud ja avaringil katkestanud Andre Lotterer. Parimal juhul on jaapanlane suutnud välja sõita kaks 13. kohta. Rahahädas Caterham ei saa aga ka vormel-1 sarjas osalemisest poole hooaja pealt loobuda, sest see tooks kaasa hiiglasliku trahvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles