Briti väljaanne: Inglismaa koondise peatreener tahtis Rooney enne väravalöömist välja vahetada

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wayne Rooney.
Wayne Rooney. Foto: Erik Prozes

Inglismaa jalgpallikoondise peatreener Roy Hodgson pidi eile Eestiga peetud EM-valikmängu järel jagama kommentaare selle kohta, kas ta plaanis vahetult enne värava löömist välja vahetada inglaste kapteni Wayne Rooneyt.

Briti tabloidleht DailyMail ja mitmed teised ingliskeelsed väljaanded avaldasid eilse mängu järel pilte sellest, kuidas Inglismaa peatreener Hodgson valmistus 70. mänguminuti kandis tegema oma viimast vahetust. Platsile oli valmis minema Rickie Lambert ja Briti telefirma ITV töötajate väitel oli vahetustablool näha, justkui tuleks puhkama just Rooney.

Kui Inglismaa kapten aga 74. minutil otse karistuslöögist ilusa tabamuse Eesti koondise väravavahi Sergei Pareiko selja taha keerutas, istus Lambert tagasi puhkama ja Rooney jätkas mängimist. Mõned minutid hiljem sai Lambert siiski platsile, kuid vahetas välja hoopis Danny Welbecki.

Hodgson teatas pärast kohtumise lõppu, et tal ei olnud kindlat plaani Rooneyt pingile võtta. «Nii palju, kui mina tean, siis me alles kaalusime seda,» andis Hodgson mõista, et pidas oma abilistega aru, kas võtta välja Rooney või Welbeck. «Kui aus olla, siis pidasin samal ajal teistega aru. Ma ei olnud teadlik, et sellist vahetust (Rooney väljavõtmine- toim.) juba ette valmistati. Kahtlemata on teil võimalik selle kohta leida tõestusmaterjali, aga see ei olnud minu kavatsus,» lisas Hodgson.

Vaata pilte vahetuseks valmistuvast Lambertist siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles